Vágólapra másolva!
Az angolok szerint nagyon praktikus, hogy okostelefonról, a kocsi mellett sétálva is lehet vezetni a Range Rover Sportot. Szerintünk inkább menőzni fognak vele a tulajok, de ettől még érdekes fejlesztés. 
Vágólapra másolva!
Forrás: Land Rover

Épp csak rácsodálkoztunk a magától beparkoló új 7-es BMW-re, máris itt a következő szint. A Land Rover legújabb fejlesztése a távirányítással vezethető Range Rover Sport terepjáró. Legfeljebb 10 méteres távolságban állva, az okostelefonunkról irányíthatjuk az autót. Ez a gyártó szerint hasznos lehet például terepjárás közben, hiszen az autó mellett állva jobban átlátjuk a környezetet.

A kormányzást, gázadást, fékezést egyaránt elektronika vezérli, maximum 6,5 km/h-s sebességig. Hasznos a többpontos forduló nevű opció, ekkor a jármű magától elvégez egy 180 fokos megfordulást, akár szűk helyen is.

Forrás: Land Rover

Hasonló trükköket nemrég a Bosch tesztpályáján is láttunk élőben, sőt, ott egy BMW kéttengelyes utánfutóval is tudott manőverezni, de az a rendszer még kísérleti fázisban van. Idővel a beszállítók ígérete szerint arra is képesek lesznek az autók, hogy önállóan helyet keressenek a parkolóházakban, a sofőröknek elég a bejáratnál letenni őket.