Eladó Nemo kapitány hatkerekű szörnye

Nemo kapitány autója
Vágólapra másolva!
Filmszereplő volt, de most eladósorba került Nemo kapitány autója. Ettől garantáltan sokkot kapna a szomszédunk.
Vágólapra másolva!
Forrás: Coys

Sean Connery játszotta az egyik főszerepet a 2003-as A Szövetség című filmben, ahol feltűnt a képeken látható autó. A Verne-regényből készült, amúgy a kritikusoktól nem túl hízelgő értékelést kapott moziban ez volt Nemo kapitány szolgálati járműve, a Nautilus Car (egy csigaházas polipról nevezték el, akárcsak a tengeralattjárót).

Forrás: Coys

A finoman szólva is extrém, steampunk-stílusú kocsi egy öerg Land Rover alvázra épült, a mozgatásáról pedig egy Rover V8-as gondoskodik. Hatalmas méretei miatt a karosszéria nagy része üvegszálból készült, és összesen hat darab gigantikus, 28 colos felnin gördül.

Forrás: Coys

Mindezt hidraulikus futóművel ötvözték, így menet közben meg lehet emelni, míg álló helyzetben szinte földi süllyeszthető, mint egy lowrider. A hindu isten, Ganesha inspirálta a hűtőrácsot és a széleken lévő elefántos motívumot, a belső tér hasonló stílusban készült, ezüst és bőr felhasználásával.

Forrás: Coys

A 6,7 méter hosszú és 2,74 méter széles óriás közúti forgalomban nem használható, ám akár 130 km/h-s óránkénti sebességgel is képes haladni. Az autót a következő hónapban megrendezett Coy’s Blenheim Palace árverésen szeretnék eladni, kikiáltási ára 25 ezer font (kb. 10,9 millió forint).