Ennél rosszabb helyen lehetetlen lerobbanni

Vonatbaleset teherautó
Horrifying moment train derails after ploughing into broken down truck on level crossing
Vágólapra másolva!
Egy vasúti átjáróban adta meg magát a Renault teherautó, nem sokkal később pedig már jött is a varsói gyorsvonat. A sofőr még időben kiszállt, de így is ketten könnyen megsérültek a balesetben.
Vágólapra másolva!

Műszaki hiba okozta június 26-án a lengyelországi balesetet, amikor egy vonat zúzott szét egy Renault teherautót. A most nyilvánosságra került videó első másodperceiben jól látható, hogy a sofőr a sínek mentén fut el a járművétől, de nem jutott elég messzire ahhoz, hogy még időben tudja figyelmeztetni a mozdonyvezetőt.

Ezután a Varsó és Krakkó között közlekedő személyvonat fellöki és darabjaira töri a síneken veszteglő teherautót. Az óriási ütközés után lengyel lapértesülések szerint a mozdony és az első kocsi kisiklott, és egy házfalat is kidöntött a szerelvény, de nem borult az oldalára.

Csodával határos módon nem követelt halálos áldozatot a baleset, a vonat egyik utasa könnyebben megsérült, egy másik pedig asztmás rohamot kapott. A rendőrség vizsgálja, mindent megtett-e a teherautó vezetője azért, hogy elkerülje a karambolt.