Már félmillió példánynál tart a Skoda Rapid

Skoda Rapid
Vágólapra másolva!
Mindössze három évre volt szüksége a cseh gyártónak a kerek gyártási darabszám eléréséhez.
Vágólapra másolva!

A Skoda legyártotta az 500 ezredik Rapid modellt. A mérföldkövet jelentő félmilliomodik darab, egy vörös színű Spaceback szerdán gördült le a cseh autógyártó központi üzemének gyártósoráról. Mladá Boleslavon kívül a Rapid a kínai Yizheng, az orosz Kaluga és az indiai Pune gyáraiban készül.

Forrás: Skoda

A Fabia technikán alapuló kompakt autó a sikerét főleg a kedvező árnak és a tágas utastérnek köszönheti. Az új Rapid - amely természetesen nem tévesztendő össze a 30-as években gyártott limuzinnal és a 80-as években gyártott farmotoros kupéval - már 2012 óta elérhető Európában, a Spaceback 2013 végén követte. Ezen felül a cseh márka megalkotott egy, az indiai piacra fejlesztett Rapid változatot is, amely Indiában 2011 óta kapható. Megjelenésekor a Fabia és az Octavia modellek közötti részt betöltő Rapid volt az első olyan Skoda, amelynek dizájnját a márka új formatervezési iránya ihlette.

Nemrég mind a Rapid limuzin, mind a ferdehátú Rapid Spaceback átesett néhány frissítésen: továbbfejlesztett biztonsági rendszereket, illetve multimédiás eszközöket kapott, valamint megjelentek az Euro 6-os erőforrások a kínálatban. Felárért új vezetéstámogató rendszerek is elérhetőek, mint például a Front Assist, a másodlagos ütközésvédelem, a vontatmány stabilizáló asszisztens, a fáradtságérzékelő, az első és hátsó parkolóradar, a LED-es nappali menetfény, a távfény asszisztens vagy a kulcs nélküli rendszer.