Itt a fapados Rolls-Royce, ráadásul elektromos

Rolls-Royce gyerekautó
Vágólapra másolva!
Még a jellegzetes hűtőfigurát is fából faragták a Rolls-Royce legkisebb autóján, az elektromos March 2 Glory gyerekautón. Nem tervezik a sorozatgyártást, de ki tudja, mi lesz, ha nagyon megtetszik a sejkeknek. 
Vágólapra másolva!
Forrás: Rolls-Royce

A brit luxusautó-márka összefogott a gyerekekkel, egész pontosan a The March Church nevű általános iskola tanulóival és közösen készített el a March 2 Glory nevű járművet. Ez nem egy 5 méteres és 2,5 tonnás óriás felnőtteknek, hanem egy elektromos hajtású kisautó, elsősroban versenycélokra.

Forrás: Rolls-Royce

Formatervét a sebességi rekordjairól híres Bluebird típus ihlette, az összhatást Maggiore Blue fantázianevű kék fényezéssel és alumínium hűtőrácssal fejelték meg. Nem feledkeztek el a jelvényről sem, ám a Spirit of Ecstasy helyett egy kézzel faragott fafigura került rá, amit March Hare névre kereszteltek.

Forrás: Rolls-Royce

További érdekesség még a kontrasztos kék varrású bőrülés és a könnyített karosszériapanelek, amelyek a Rolls-Royce speciális technikájával készültek. Teljesítményadatokat hagyományosan nem közöltek a March 2 Glory-ról, de azt lehet tudni, hogy az alumínium térvázas szerkezetet egy 12 voltos dupla akkumulátorcsomag hajtja, a végsebesség eléri a 8 mérföldet óránként (kb. 13 km/h).