Új táblákkal zavarják ki a mazsolákat a belső sávból

tartson jobbra
Vágólapra másolva!
A Magyar Közút bejelentette, hogy az M7-es autópálya háromsávos szakaszán új táblákkal fogják felhívni a figyelmet a jobbra tartási kötelezettségre.
Vágólapra másolva!

A KRESZ szerint olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv áll rendelkezésre (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest), ott a folyamatos közlekedésre szinte mindig a külső, jobb szélső sávot kell használni.

Forrás: Magyar Közút

A Magyar Közút tapasztalatai szerint, ahol azonos irányban legalább három forgalmi sávot használhatnak a közlekedők, ott inkább a középső és belső sávot választják, és nem sorolnak ki a külső sávba. Ezzel csökkentik az autópálya áteresztő képességét, valamint balesetveszélyt is okoznak, mivel a türelmetlenek jobbról előzik meg őket.

Hogy a sofőrök figyelmét a jobbra tartási kötelezettségre felhívja, a Magyar Közút a változtatható képű elektronikus táblák mellett új tájékoztató táblákat fog kitenni az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán Székesfehérvár és Budapest között. A táblák kihelyezését még ezen a héten elkezdik.