A Lego-BMW mindent tud, amit az igazi

BMW i8
Vágólapra másolva!
A Spyder változatot alkotta meg egy spanyol fiatal rengeteg Lego-kockából. A kocsi nem csak élethűen néz ki, de teljesen működőképes is.
Vágólapra másolva!

A BMW még 2012-ben, a Pekingi Autószalonon mutatta be az i8 nyitható tetős változatát, a Spydert. A prototípus azóta sem került gyártásba, a tehetősek csak a hagyományos, fix tetős verziót vásárolhatják meg.

Forrás: Origo

Egy Fernando nevű spanyol fiatalnak erre sincs pénze, ám ez nem tántorította el attól, hogy legyen egy saját i8-asa. Nem kellett neki más, mint rengeteg Lego-kocka, tervezőmérnöki képességek és egy kis kézügyesség. Az 1:10 méretarányú i8 Spyder nagyon hasonlít az eredetire, és nem csak a külsejét, de a működését tekintve is. Az alkotó még arra is figyelt, hogy a kabrió teteje elektromosan mozgatható legyen, így egy pillanat alatt eltüntethető a felső rész, akár távirányítással is, de a felfelé nyíló ajtókat is motorok működtetik.

Álló modellautót bárki tud építeni, Fernandóé azonban teljesen működőképes: az 1,9 kg tömegű, 46 centiméter hosszú modellt két motor hajtja, az egyik kizárólag az első kerekeket vezérli, míg a másik, az elsővel karöltve a hátsókat is, Ez hasonló az igazi i8-as Sport üzemmódjához, még a háromhengeres motorban is járnak a dugattyúk, csak annyi a különbség, hogy 250 helyett csak 4 km/h a végsebesség. A Lego-BMW még az üzemmódot is kiírja a belső kijelzőjén, akárcsak az eredeti.