Nem parádézhatnak többet a szupersportkocsik Londonban

london szupersportkocsi
Vágólapra másolva!
Az internet tele van olyan videókkal, amelyek a londoni forgalomban felbukkanó szuperautókról szólnak, amint gázfröccsökkel és rövid gyorsulgatásokkal kápráztatják el a járókelőkből álló közönséget. A városvezetés most a hasonló mutatványok betiltását tervezi.
Vágólapra másolva!

Százával találni a videó- és fényképmegosztó oldalakon olyan felvételeket, amelyeken extrém fényezésű, tuningolt szupersportkocsik, luxuslimuzinok és -terepjárók vonulnak London elegáns negyedeiben, és nem egyszer versenyeznek is egymással az utcákon. Ezek az autók többnyire gazdag közel-keleti üzletemberekhez tartoznak, akik nyárra átszállíttatják autóikat repülővel a hazájukból Londonba.

Forrás: GT Spirit

A városnak azonban elege lett a jómódú autósok közönségszórakoztatásából, az előkelő Chelsea és Kensingon negyed vezetése egy közleményben kijelentette, hogy a szupersportkocsik „negatív hatással vannak az itt élők életminőségére”.

Mivel Londonban egyébként is nagy zaj van, a két negyed a helyi lakosok nyugalmára való tekintettel azt tervezi, hogy betiltja a hangos motortúráztatásokat és a gyorsulgatásokat, amelyek egyébként veszélyesek is lehetnek, volt már ilyen okból több baleset is. Sőt, a tervezet még tovább megy, mivel a konvojban való haladást, a hangos zenehallgatást, a motorok álló helyzetben való járatását, illetve az indokolatlan dudálást sem tolerálná.

A londoni tanács egyik tagja úgy nyilatkozott: „Tisztában vagyunk vele, hogy Knightsbridge környéke tele van méregdrága autókkal, amik parkolás közben is gázfröccsökkel hangoskodnak. Ezzel a javaslattal elriasztanánk az embereket az efféle antiszociális viselkedéstől.”