Megvan, hol folytatja a Top Gear régi triója

top gear
Vágólapra másolva!
Új néven visszatér a világszerte legismertebb autós műsor, a Top Gear, ráadásul nem is akármilyen formában. A BBC alig egy éve szüntette meg, miután kirúgtak Clarksont, és a többiek is felmondtak.
Vágólapra másolva!

Az autós tévéműsor botrányos megszűnésnek óriási visszhangja volt, és a BBC is meglepődött, mekkora visszhangot váltott ki a producerét felpofozó Jeremy Clarkson kirúgása. Most úgy tűnik, Clarkson és két műsorvezető társa, Richard Hammond és James May ott folytatja, ahol abbahagyta. Mégpedig a sorozatairól híres Amazonnál, a cég streaming szolgáltatása, a Prime Video segítségével.

Forrás: BBC

Három évadra szerződtek le, szóval a hónapok óta tartó spekulációk után hosszú időre biztosnak tűnik a műsor jövője. A Netflix is érdeklődött irántuk, azonban a BBC-vel kötött szerződés záradéka szerint az esetleges megszűnéstől számított

két éven belül nem indíthatnak másik tévécsatornán autós műsort.

Még nem tudni, hogy milyen néven indulnak újra, de ugyanúgy Andy Wilman lesz a producer, aki a korábban a Top Gear-t is készítette. Maga Clarkson tette közzé az újraindulásról szóló hírt saját Twitter csatornáján. A pontos dátum még nem ismert, egyelőre annyi biztos, hogy 2016-ban már láthatjuk az első részeket.

Forrás: BBC

Top Gear néven egyedül a BBC jogusult adást készíteni, és ezt meg is fogja tenni: Chris Evans lesz a következő évadban az új műsorvezető, aki a humoros irányt viszi majd tovább. Evans több rádió- és tévéműsort is vezet a BBC-n, és nagy Ferrari-gyűjtő hírében áll. Nemrég arról is felröppentek hírek, hogy amennyiben szögre akasztja sisakját Jenson Button a Forma 1-ben, beszállhat a Top Gearbe.