Minden sportkocsit lealáz majd a Nemesis

Vágólapra másolva!
Néhány éve azt hittük, a Bugatti Veyron után megszűnik a lóerőverseny az utcai autók között. Tévedtünk, mert a gyártók azóta is egymásra próbálnak licitálni, most épp az amerikai Trion Nemesis hódítaná el a trófeát.
Vágólapra másolva!

Egy zártkörű rendezvényen élőben is megmutatták a Trion SuperCars nevű cég termékét, a szimplán Nemesis névre keresztelt extrém sportkocsit. A kiállított darabban nem volt még motor és a belső tér is rejtve maradt a kíváncsi tekintetek elől, így elsősorban a forma és méretek megtekintésére volt mód. A Nemesis műszaki adatai elég mellbevágóak, az autó motorja egy dupla turbóval megspékelt, 9 literes V8-as, amely kereken 2000 lóerőt présel ki magából.

Forrás: WorldCarFans

Ezzel az őserővel a 0-100-as gyorsulás mindössze 2,8 másodpercig tart, a végsebesség pedig 435 km/h feletti. Összesen három változatban készül majd, az összkerék-meghajtású RR és IS kupé, míg a hátsókerekes GT nyitott tetős lesz. Utóbbinál a motor “csak” 1400 lóerős, így ennél a százas sprint 3,5 másodpercet vesz igénybe, a száguldás pedig 351 km/h-ig tartana. Mindegyik változat egy nyolcfokozatú szekvenciális sebességváltót kap, a megállásról karbon-kerámia féktárcsák gondoskodnak.

A Trion Nemesis első példányait 2016 januárjában kezdik összeszerelni. Az RR változatból 50, az IS-ből pedig csupán 10 készül majd, a roadster GT-ből viszont 100-at szeretnének értékesíteni. Ár tekintetében épp a GT lesz a legolcsóbb, ezt már 1,2 millió dollárért (kb. 334 millió forint) meg lehet majd venni, a kupé RR verziója 1,6 millió dollár (kb. 446 millió forint), míg a szuperlimitált, 10 darabos IS potom 2,2 millió dollárba (kb. 616 millió forint) fog kerülni. Az RR és az IS között műszakilag nem lesz különbség, viszont az utóbbihoz jár majd egy 2 százalékos részvénycsomag is a cégből.