Vakmerő síelő száll versenybe a raliautóval

Vágólapra másolva!
Fent a havas hegyek között nem sokan gondolnak arra, hogy síléccel vagy egy raliautóval érnének le előbb a völgybe. Most megkapjuk a választ, ugyanis összehasonlították, hogy a két láb vagy a négy kerék-e a jobb.
Vágólapra másolva!

Ha más nem, a Top Gear műsorszerkezete is mutatta, mennyire népeszerűek azok a videók, melyekben egymástól drasztikusan eltérő dolgok küzdöttek meg egymással. Ezúttal promóciós céllal azt találták ki, hogy egy raliversenyzőt és egy síelőt eresztenek egymásnak. Na persze nem akárkiket.

Forrás: Carscoops

A VW Polo R WRC volánja mögé Andreas Mikkelsen ült be, míg a síléceket Aksel Lund Svindal, olimpiai- és világbajnok alpesi síző csatolta magára. A hegyről indulva Svindal a havon szinte egyenesen száguld lefelé, addig Mikkelsen a Lyseveien úton ereszkedik, utóbbi 28 kilométeres hosszán 27 hajtűkanyar található.

Svindal át is ugrik a bő 100-zal elsuhanó autó felett, majd a megadott helyen találkoznak (az autó ért oda kicsit előbb), sílécek a tetőre kerülnek, és látványos autózással el is érik az induló kompot.