Lángba borult az 1100 lóerős dán sportautó

Vágólapra másolva!
Nem az első eset, hogy egy extrém teljesítményű sportautó egyszerűen lángolni kezd. Roppant kellemetlen és mellesleg igen veszélyes helyzet, főleg, ha egy adott típus többször is érintett.
Vágólapra másolva!

Még 2014-ben kapott nagyobb hírverést, hogy a Top Gear adásában szereplő Zenvo ST-1 kigyulladt, miközben Jeremy Clarkson épp az autó képességeit ecsetelte. Az akkori esetnél utólag kiderült, hogy egy megsérült hűtőventilátor okozta a problémát, a mostani eset után pedig a Zenvo kiadott a sajtóközleményt, amelyben elárulták, hogy ezúttal egy fejlesztés során használt példány égett le a benzinvezeték hibája miatt. Az autó nem volt értékesített ügyfélautó, számos új rendszert teszteltek benne.

Ezúttal egy utcai bemutatón történt meg a baj, a sofőr épp egy sikánon hajtott keresztül alacsony sebességgel, amikor egyszer csak masszív lángnyelvek törtek elő a jármű alól. A vezető is rögtön észlelte, hogy baj van, megállt és kiugrott, majd vadul integetett, hogy oltsák el a tüzet. Hogy ez sikerült-e, már nem látszik a felvételen.

Forrás: EuropeansCars

A Zenvo ST-1 egy 15 példányban gyártott dán szupersportautó, 6,8 literes V8-as motorja kompresszorral és turbóval 1100 lóerős teljesítményű, a végsebessége 375 km/h. Újkori ára 600 ezer és 1 millió euró (kb. 186 és 308 millió forint) közötti volt.