Megvan, mennyibe kerül a zöld rendszám

2015.08.05. 11:55

Akinek környezetbarát autója van, már most igényelheti az új azonosítót, de zöld fólia híján csak később tudják legyártani.  A pontos kedvezményekről sincs még kormánydöntés, viszont a rendszámcsere árát már tudjuk.

Nulla lokális emissziójú haladásra tartósan képes, vagyis elektromos hajtású vagy plug-in hibrid autókhoz lehet igényelni az új azonosítót forgalomba helyezésnél, esedékes és időszakos műszaki vizsgán, vagy külön szemlén kiadott műszaki adatlappal. Ezek díján (16 290 forint) felül a korábban már forgalomba helyezett autóknál a zöld azonosító ára megegyezik a sima rendszámcsere összegével, vagyis 8500 forintba kerül – írja a Világgazdaság a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatására hivatkozva.

A tárca azt javasolja, hogy az érintettek várják meg az őszi kormánydöntést a kedvezmények pontos mértékéről. Ez lehet engedmény az adóból, de a korábbi tervek között helyenként a buszsávok szabad használata, parkolási- vagy útdíjkedvezmény is szerepel. Egy technikai probléma is késlelteti az azonnali felszerelést: a zöld rendszám legyártáshoz szükséges fólia még beszerzés alatt áll.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK