A Bosch kibővítette a Budapesti Fejlesztési Központját

Bosch Budapest
Vágólapra másolva!
A 32 milliárd forintért korszerűsített központban az automatizált vezetéshez szükséges rendszereket és vezetéstámogató rendszereket fejlesztenek majd.
Vágólapra másolva!
Forrás: Bosch

A Bosch augusztus 7-én pénteken nyitotta meg Budapesten a cégcsoport második legnagyobb európai autóipari fejlesztési komplexumának új központi épületét. „Az új épület megnyitását kutatás-fejlesztési tevékenységünk folyamatos bővülése tette lehetővé, amely során a magyar mérnökök szakmai tudására és elkötelezettségére is számítunk. A Budapesti Fejlesztési Központban az automatizált közlekedés harmadik legnagyobb fejlesztési központját szeretnék létrehozni Stuttgart és Palo Alto mellett” – jelentette ki a megnyitón Dr. Dirk Hoheisel, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja.

Forrás: Bosch

A budapesti komplexumban már közel 1300 mérnök dolgozik, ami több mint kétszerese a beruházás 2011-es indulásakor foglalkoztatottak számának. Közülük mintegy 1000 mérnök számára alakítottak ki munkaállomásokat az új épületben. A komplexum teljes területe 51 000 négyzetméter, operatív alapterülete pedig 47 800 négyzetméter.

A most átadott új épületben irodákat, kutatólaborokat, tanműhelyeket, illetve közösségi és inspirációs tereket alakítottak ki. Az új laborokban a nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtó vezetéstámogató rendszerek fejlesztéséhez szükséges élettartam szimulációkon, megbízhatóság teszteken, analíziseken és folyamatteszteken dolgoznak a mérnökök. Az építkezés részeként egy négyszintes parkolóház is felépült a fővárosi központban.

Magyarország a Bosch egyik legnagyobb K+F központja

A magyarországi Bosch-csoport 2000-ben telepítette autóipari technológiai fejlesztőmunkáinak egy részét Budapestre, majd 2005 októberében az addig itt működő fejlesztési osztályok önálló vállalati egységgé szerveződtek, és létrejött a Bosch Budapesti Fejlesztési Központja.

A centrum jelenleg 11 osztállyal működik. Itt fejlesztik például az elektronikus vezérlőegységeket, valamint az utasbiztonsági és vezetéstámogató rendszerek különböző elemeit. Emellett a Budapesti Fejlesztési Központban működik egy autószerelő műhely is, ahol az ultrahang-, video- és radarérzékelőkön alapuló legújabb vezetéstámogató rendszereket szerelik be az autókba.