Elektromos szupersportkocsi magyar tervezőtől

Jakusa Triango
Vágólapra másolva!
Az eddig főleg motorkerékpárterveket készítő Jakus Tamás munkája a látványos Jakusa Triango, amely már életnagyságban is elkészült.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg a legtöbben nem hallottak még a Jakusa Triangóról, pedig a készülőben lévő szupersportautó tervezője egy magyar dizájner, a győri Jakus Tamás, a Jakusa Design alapítója.

Jakusa Triango Forrás: Jakusa Design

A Triango szupersportautó ötlete még 2008-ban született meg, természtesen elsőként rajzok, skiccek és a virtuális tervezőasztal segítségével. 2014-ben Kazahsztánban folytatták a munkát, mostanra pedig elkészült az első életnagyságú példány is.

Egy kazahsztáni üzletember, Tair Balbajev áll a Triango projekt mögött. A vállalkozó már régóta tervezte, hogy elektromos sportkocsit fog gyártani, de csak most esett le olyan mértékben az elektromos hajtáslánc-komponensek és akkumulátorok ára, hogy a tervét elkezdhette megvalósítani.

Forrás: Jakusa Design

Balbajev az interneten talált rá Jakus Tamás Triango formatervére, az első prototípus pedig a napokban készült el. Elsősorban tesztelésre fogják használni a szürke autót, amelynek fém térváza és üvegszálas karosszériája van. A tervek szerint a szériaérett kocsi nyomatéka meghaladja meg a 2000 Nm-t, a végsebessége pedig a 250 km/h-t. A hatótáv 150-200 km közötti, az vételár minimum 20 millió forintnak megfelelő összeg lesz.

Forrás: Jakusa Design

A nevet tudva nem meglepő, hogy a forma elsősorban a háromszög motívumokra épít, ez számtalan helyen feltűnik a karosszérián. Hátulról kicsit az új Honda NSX-et vagy a Nissan 370 Z-t vélhetjük felfedezni, de az orr elég egyedi és kissé ijesztő hatást kelt a Halloween-tök ábrázattal.

Forrás: Jakusa Design

Érdemes megemlíteni, hogy a magyarok korábban is képviselték magukat ilyen témakörben, elég ha a Tárnok Zsolthoz köthető TM concept30 cápaorrú BMW-t vagy a szintén általa készített Mazzanti Evantra sportautót említjük.