Befűt a Nissan Qashqai-nak a Toyota

Toyota C-HR
Vágólapra másolva!
A Toyota megirigyelte a Nissan szabadidő-autójának sikereit, ezért egy hasonló méretű, de még feltűnőbb típussal vág vissza 2016-ban.
Vágólapra másolva!

A brit Autocar információi szerint a Toyota egy új kompakt szabadidő-autó bemutatását tervezi 2016-ban, az újdonság a tavaly őszi Párizsi Autószalonon bemutatott C-HR tanulmányautó szériaváltozata lesz. A C-HR megjelenése erősen elüt a többi Toyotától, elsősorban a hatalmas, kiszélesített kerékjáratok, a kupés tetővonal, és az érdekesen ívelt lámpatestek miatt. Tavaly a Toyota állítólag nagyon kedvező visszajelzéseket kapott a tanulmányautó bátor formatervével kapcsolatban, ami hozzájárult ahhoz, hogy zöld jelzést kapjon a szériaautó.

Toyota C-HR - hasonló lesz a szériaautó is, de három helyett öt ajtóval Forrás: Toyota

A merész dizájn nem véletlen:

Akio Toyoda, a cég első embere nemrég arra utasította a formatervezőit, hogy ne ragaszkodjanak már annyira a hagyományos, konzervatív formákhoz,

amelyek évtizedeken át jellemezték a márka autóit.

Forrás: Toyota

Valószínűleg a jövő tavaszi Genfi Autószalonon mutatja be a Toyota a szériaautót,

amelynek padlólemeze a Toyota modulárisan alakítható New Global Architecture platformja, ami a Volkswagen MQB padlólemezéhez hasonló rendszert takar. Ezt a padlólemezt eleve úgy tervezték, hogy a kisautóktól a nagyautókig sokféle méretosztályt ki tudjon szolgálni, első, hátsó, és összkerék-meghajtással is. A következő Priuson kívül

2020-ig állítólag a Toyoták fele erre a platformra épül majd,

ami jelentős költségcsökkentést jelent majd a cégnek.

Forrás: Toyota

A platform egyik nagy előnye a jó helykihasználás, a C-HR szériaváltozata állítólag úgy is tágasabb lesz a Nissan Qashqai-nál, hogy valamivel kisebb külső méretekkel rendelkezik. A külső dizájnforradalom mellett állítólag a belsőkre is jobban koncentrál majd a Toyota az új modelleknél: a korábbinál jobb minőségérzet és funkcionalitás jellemzi majd a hamarosan érkező újdonságok utasterét.