Ez a Hyundai Bentley-nek is elmenne

Hyundai Vision G
Vágólapra másolva!
A koreai márka eddig még sohasem készített olyan autót, amely az angol prémiummárkákkal összevethető luxust kínált volna. Bár a Vision G kupé még csak tanulmány, könnyen lehet, hogy egy készülő szériaautót vetít előre.
Vágólapra másolva!

A Hyundai a Los Angeles-i Művészeti Múzeumban mutatta be a Vision G Coupé tanulmányautót, amelyet úgy mutatott be a hivatalos sajtóanyagban, mint „inspirációs forrás a jövő prémium termékei számára”. Az elegáns kupé formatervének részleteihez a Hyundai több dizájnstúdiója is hozzájárult szerte a világon, de a munkát Peter Schreyer vezetésével az amerikai stúdió fogta össze, és alkotta meg belőle a tanulmányautót.

Forrás: Hyundai

Egyértelműen a Bentley-re utal a szárnyas Genesis embléma és a tyúkrácsos hűtőmaszk, de az arányok is egyértelműen prémiumtermékre utalnak: a hosszú orrhoz ívelt tető és extrém rövid far tartozik, a kerékjáratokat szinte teljesen kitöltik a hatalmas könnyűfém keréktárcsák. Hasonlóan a nagy Mercedes kupékhoz, a Vision G-nek sincs B-oszlopa, ezért az ablakok leengedése után hatalmas nyíláson teheti ki a könyökét a két elöl ülő.

Forrás: Hyundai

A Rolls-Royce Phantom Coupéhoz hasonlóan az ajtókat villanymotorok mozgatják, így hagyományos kilincsre sincs szükség. Szinte mindent fehér bőr, fa, illetve polírozott alumínium borít az utastérben, de arany betéteket is találhatunk számos ponton.

Forrás: Hyundai

A luxuskupé mozgatásától a Hyundai ötliteres V8-asa gondoskodik, a szívómotor 425 lóereje egy nyolcfokozatú automatikus váltón jut el a hátsó kerekekhez. Mivel a Vision G már elég szériaközelinek tűnik, nem lennénk meglepve, ha hamarosan az új Genesis Coupé válna belőle.