Brit marad Jeremy Clarksonék autós műsora

Jeremy Clarkson
Vágólapra másolva!
Sokáig úgy tűnt, hogy a BBC-től nemrégiben kirúgott műsorvezető és két kollégája az Egyesült Államokban folytatja a munkát, mivel az Amazon Prime-hoz szerződtek. Mostanra viszont kiderült, hogy a 2016-ban a képernyőkre kerülő új autós show-t is Nagy Britanniában veszik majd fel.
Vágólapra másolva!

Az már biztos, hogy Jeremy Clarkson mellett James May és Richard Hammond is a produkció része lesz, így a Top Gear rajongói a jól megszokott triót láthatják viszont 2016-tól a képernyőkön. Az Amazon azonnal három évadot rendelt a triótól, azaz 36 darab egyórás epizódot, melyekre egyenként 4,5 millió fontot költenének, ami körülbelül 2 milliárd forintnak felel meg.

Hammond, Clarkson, és May Forrás: Top Gear

A Top Gear-hez hasonlóan Angliában veszik majd fel az új, egyelőre cím nélküli műsor adásainak nagy részét, igaz, keresniük kell egy új tesztpályát, mert a dunsfoldi repteret a BBC fogja tovább használni az új, Chris Evans által vezetett Top Gear-hez.

Bár a reflektorfényben minden marad a régiben, a háttéremberekből újakra van szüksége Clarksonék produkciójának. Így került fel egy angliai, elitnek számító álláskereső portálra, a Grapevine Jobs-ra több álláshirdetés, amelyben nyugat-londoni munkahelyre keresnek többek között produkciós menedzsert, producert, produkciós koordinátort, és produceri asszisztenst.

Az már most biztos, hogy csak a legképzettebb szakemberekre van szüksége az új show-nak, hiszen ezen az oldalon már ahhoz is 120 fontot kell fizetni, hogy egyáltalán megjelenjen egy hirdetés. Sőt, a stáb még azt is kiemeli, hogy “élnek-halnak a minőségért” és céljuk “megőrizzék a lenyűgöző hírnevüket”.

Erre biztosan szükségük is lesz, hiszen a tavaszi Top Gear botrány is azért robbant ki, mert Clarkson megütötte Oisin Tymon producert, amiért egy nehéz forgatási nap után nem várta meleg étel a szállodában.