Szokni kell az új Toyota Prius formáját

Toyota Prius
Vágólapra másolva!
Egy héttel a világpremier előtt két fotó szivárgott ki a hibrid autó új generációjáról.
Vágólapra másolva!

A Toyota szeptember 8-án leplezi le a Prius negyedik generációját Las Vegasban, de már egy héttel a világpremier előtt kiszivárogtak az első fotók az autóról. A képeken két Prius látható egy repülőgép rakterében, talán épp Japánból szállították a premier helyszínére ezeket az első autókat.

Forrás: Toyota

A szokatlan formájú új Prius a Miraival elkezdett formanyelvet használja, ami valószerűtlen konvex-konkáv felületeket, bumeráng alakú első lámpákat, függőleges hátsó lámpát és feketére maszkolt D-oszlopot eredményezett, de az autó sziluettje azért megtartotta a típustól megszokott, ferdehátú alakot.

Forrás: Toyota

A legújabb Prius már a Toyota új, moduláris padlólemezére épül, amelyet új, globális architektúrának (TGNA) neveznek. Nem csak könnyebb lesz elődjénél az új nemzedék, de merevebb és alacsonyabb súlypontú is. A Toyota szerint 10 százalékos fogyasztáscsökkenés várható, ami körülbelül 3,5 literes átlagfogyasztást jelenthet.

Állítólag megmarad az 1,8 literes lesz a benzinmotor, de a hajtáslánc teljesítménye 136-ról 150 lóerőre nő, és a nagyobb teljesítményű akkumulátorok révén a tisztán elektromos üzemmódban mérhető hatótávolság is jelentősen felülmúlja majd a mostani Prius 17 kilométerét.