Kilenc modellt mutat be az Alfa Romeo négy év alatt

Alfa Romeo Giulia
Vágólapra másolva!
Kemény időszak vár a legendás olasz autómárkára. Félévente jön majd egy-egy új típus, új kategóriákban jelennek meg, és kigyomlálják a fronthajtású kisebb modelleket a kínálatból.
Vágólapra másolva!

A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) kínálatának minden darabját szeretné vonzóbbá tenni a nemzetközi piacokon és ezáltal az eladásokat felpörgetni. Ennek már sajnos áldozatul esett a Lancia, viszont az olaszok másik nagy “szerelmének”, az Alfa Romeónak nem ezt a sorsot szánták. Óriási összeget, összese 5 milliárd eurót (kb. 1574 milliárd forint) fordítanak a projektre a következő néhány év alatt.

Alfa Romeo Giulia Forrás: Alfa Romeo

Ezen óriási összeg egyik első eredménye a nemrég bemutatott, mindössze 26 hónap alatt kifejlesztett Giuila, amely külsejével és a QV 510 lóerős Ferrari fejlesztésű V6-os motorjával borsot törhet az ellenfelek orra alá. Ám nem csak a 2016 tavaszán piacra kerülő Giuila lesz a megmentő, ehhez még számos új modellre lesz szükség. A 4C és Spider változata valószínűleg továbbra is kínálatban marad, esetleg egy GTA sportkivitel felbukkanhat.

Jön viszont egy középkategóriás SUV a Giuila alapjain, amely az Audi Q5 és BMW X3 ellenfele lehet. Érkezik egy felső-középkategóriás prémium szedán, ez egyfajta kései 166-os utódként az E-osztályt és az 5-ös BMW-t veszi célba. Ne feledkezzünk meg az új Spiderről sem, ez is a Giuila átalakított platformjára kerül majd, nem pedig a Mazda MX-5 alapjaira, mint a Fiat 124 Roadster.

Bevetnek egy középkategóriás kupét is, amivel a BMW M4 és az Audi A5 világát zavarnák meg. SUV-ból egy nagyobb, felsőkategóriás modell is lesz, ez már az Audi Q7, BMW X5 és a Mercedes GLE vásárlóira pályázik.

Végül pedig egy kompakt ferdehátúval, a Giulietta utódával egészítik ki a listát, ebből szedán és kupé kivitel is készülne, ami pedig igazán pikáns, hogy Sergio Marchionne nyilatkozata szerint ez is hátsókerék-hajtású lenne, mint a BMW 1-es. Viszont a BMW már bejelentette, hogy a következő 1-es már elöl hajt majd, ezért ezután csak az Alfának lesz majd hátul hajtó kompaktja.