Sorba fognak állni a menő Tesla villanyterepjáróért

Vágólapra másolva!
Az elmúlt években nagy népszerűséget vívott ki magának az amerikai Tesla, elsősorban a Model S villanyautónak köszönhetően. A gyártó most bővíti a palettát, bemutatták a Model X névre hallgató hétszemélyes SUV-t.
Vágólapra másolva!

Hosszú várakozás után a Tesla hivatalosan is bemutatta a Model X-et, amivel az amerikai gyártó a SUV-ok között is kínál teljesen elektromos, környezetbarát alternatívát. Azonban még lehet teljes az örömünk, mivel az interneten elérhető Model X Studio-ban csak egy limitált, Signature névvel illetett széria lefoglalására van lehetőségünk.

Forrás: Tesla

A konfigurátorban már betekinthetünk az autó több részletébe, mind műszaki, mind felszereltségi részről. Egyelőre csak 90 kWh-s akkumulátort választhatunk, ezzel a hivatalos hatótávolság 386 kilométer. Menettulajdonságokban nincs mit szégyellnie, sőt, a 250 km/h-s végsebesség és a 3,8 másodperces gyorsulás impozáns adatok.

Forrás: Tesla

Ha valaki 10 ezer dollár felár ellenében kéri a Model S-nél már megjelent “vicces” üzemmódot, akkor a gyorsulás 3,2 másodpercre csökken. Létezik még továbbá egy Subzero Weather Pack nevű kiegészítő, ami fűtött kormányt és a második-harmadik sorban is fűthető üléseket tartalmaz.

Forrás: Tesla

A Tesla Model X Signature alapára 132 ezer dollártól (kb. 37 millió forint) indul. Foglalóként 40 ezer dollárt kell letennünk, de ha megelégszünk a sima Model X verzióval, ott elegendő 5 ezer dollár előleg.