Vágólapra másolva!
A híres Méhari ihlette a Cactus M-et, az alapot pedig a sikeres C4 Cactus szolgáltatta. 
Vágólapra másolva!

1968. májusában került piacra a Citroen C2V-n, azaz a Kacsán alapuló Méhari. A francia vállalat az eredeti koncepciót még a második világháború alatt dolgozta ki, ennek megfelelően a típus egyszerű, akár slaggal is tisztán tartható járműként került piacra, és nagy sikert aratott - nem csak a gazdák, hanem a tengerparti nyaralók körében is, igazi buliautóként.

A PSA konszern mostanában nincs könnyű helyzetben, úgyhogy minden lehetőséget megragadnak a figyelem felkeltésére. Így történhetett, hogy 27 évvel a gyártás leállítása után tanulmányként visszatér a Méhari, és ékes bizonyítéka annak, hogy nem veszett oda a francia márkánál a kreativitás.

Forrás: Citroen

Egy eleve formabontó típusra, a C4 Cactusra épül a M Concept, és a gyártó szerint a legendás előd erényeit hozza vissza. Akárcsak az eredeti modell, a koncepcióautó is slaggal takarítható belsőt kapott. Erre azért van szükség, mert hagyományos tetővel nem szerelték fel, úgyhogy egy strandolás vagy esős nap után megtelhet kosszal a beltér.

Forrás: Citroen

A víz egy, a padlón kialakított nyíláson keresztül távozhat a földre. Arra azért ügyeltek, hogy az esős napokra egy felfújható tető elérhető legyen, ám ha például a szörfdeszkánkat szeretnénk szállítani, akkor ettől az opciótól el kell búcsúznunk. Apropó szörfdeszka, a francia vállalat külön Cactus M mintás deszkákat is készített, a tökéletes hatás érdekében.

Forrás: Citroen

A Cactus M a Citroen szerint minden körülmények között megállja a helyét. Terepezéshez a Grip Control névre keresztelt ESP-vezérlést ajánlják, így állítólag nehezen megközelíthető helyeken is közlekedni vele, de 4x4-hajtás híján igen távol áll attól, hogy igazi offroader legyen.

A gyártó szerint a koncepcióautó egy lehetséges C4 Cactus variáns (valószínűleg hagyományos kabrió) alapjául szolgálhat, illetve meghatározhatja, hogy milyen irányba induljanak el a jövőben. Ebben a formában gyártani nem fogják, így élőben csak azok a találkozhatnak vele, akik kilátogatnak a Frankfurti Autószalonra.