Morcos külsővel jön a Hyundai új népautója

Hyundai Elantra
Vágólapra másolva!
A koreai gyártó alsó-középkategóriás limuzinja a Frankfurti Autószalon előtt újult meg, a bemutatót azonban nem Németországban, hanem Dél-Koreában, a Hyundai fejlesztőközpontjában tartották.
Vágólapra másolva!

Az újdonság 20 mm-rel hosszabb, 25 mm-rel szélesebb és 5 mm-rel magasabb elődjénél. A megváltozott méretek mellett a külső is alaposan átlalakult, az újdonság a gyártó új formanyelvét viseli magán. Ennek megfelelően élesebb vonalakkal igyekszik helyt állni az igen sűrű középkategóriában, a fényszórók pedig erősen jaguarosak lettek.

Forrás: Hyundai

A megújult külső mellett természetesen a technológiai újdonságok sem maradnak el, az Elantra mostantól 8 colos érintőképernyős multimédiarendszerrel szórakoztatja az utasait. Opcionálisan nyolc hangszórós JBL rendszer is elérhető, ha nem szeretnénk hallgatni az 1,6 literes benzin illetve dízelmotorok hangját.

Forrás: Hyundai

Míg előbbi 132 lóerős addig utóbbi már 136 lóerős teljesítménnyel rendelkezik. A gyors közlekedésre vágyók választhatják a kétliteres, 149 lóerőst is, illetve elérhető lesz a 120 lóerős, LPG-vel is használható 1,6-os motorváltozat is. Arról sajnos nincs információ, hogy ezekből melyek kerülnek át az európai verzióba, az már most biztos, hogy mindegyik verziónál választani lehet a hatfokozatú manuális és a hétfokozatú duiplakuplungos váltó közül.

Forrás: Hyundai

A dél-koreai gyártó újdonsága már alapkivitelben is hét légzsákot tartalmaz, illetve elérhető lesz hozzá sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, automata fényszóró és távolságtartó tempomat is. A Hyundai ezek mellett büszke a 0,27-es légellenállási együtthatóra is. Az európai megjelenésről egyelőre nincs információ, az alapjaiban megújult Elantrát valószínűleg a Frankfurti Autószalonon láthatja élőben először a közönség, az első példányok pedig valamikor az ősz folyamán kerülhetnek a szalonokba.