Az egyterűek babérjaira tör az új Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan
Vágólapra másolva!
A Golf-alapokra épített kompakt szabadidő-autó új generációjából nyújtott, hétszemélyes változatot is készítenek, amely házon belüli konkurense lesz a Tourannak.
Vágólapra másolva!
Forrás: Volkswagen

A Volkswagen a Frankfurti Autószalonon mutatja be a Tiguan új nemzedékét, amely 6 centivel hosszabb, és 3 centivel szélesebb, mint az elődje,

a méretnövekedés ellenére a tömegéből 50 kilót tudtak lefaragni.

Közel 3 centivel nagyobb a hátsó lábtér, a csomagtartó térfogatát 615 literre növelték, de lehajtott ülésekkel már 1655 liter áll rendelkezésre.

Forrás: Volkswagen

A legtöbben dízelmotorral fogják megvenni a Tiguant, az 1,6-os 115, a kétliteres TDI 150, 190 és – két turbóval – 240 lóerővel érhető el. Persze benzines TSI turbómotorok is a kínálatban lesznek, az 1,4-es például 125 és 150 lóerővel, az utóbbi változat hengerlekapcsolásra is képes. A legerősebb benzines verziót kétliteres, 220 lóerős motor hajtja.

Forrás: Volkswagen

Ezúttal már hibrid hajtással is elérhető lesz a Tiguan,

a Passat és Golf GTE-ből ismert, konnektorról tölthető rendszer 50 kilométert tud menni tisztán elektromos üzemben, az 1,4-es benzinmotor és a villanymotor összteljesítménye 218 lóerő.

Forrás: Volkswagen

Ahogy eddig, a gyengébb változatok fronthajtásúak, az erősebbek viszont szériában kapják meg a legújabb, ötödik generációs Haldex összkerékhajtást. A 4x4-es változatok 11 mm-rel nagyobb, 200 mm-es hasmagassággal rendelkeznek, és felárért rendelhető lesz Off road csomag is, amely terepezésre alkalmasabb formájú lökhárítókat tartalmaz. Jövőre mutatkozik be a hosszított tengelytávú, hétüléses karosszériaváltozat, egy évvel később pedig a csapott hátú kupé.