Kővel díszíti autóját a Citroën

DS 4
Vágólapra másolva!
A DS frankfurti tanulmányautóját, a DS 4 Crossback Concept-et különleges változatát gránittal díszítették.
Vágólapra másolva!

A Citroën prémium részlege, a nemrég önálló márkává avanzsált DS úgy próbálja magát megkülönböztetni a német prémiumgyártóktól, hogy egyedi ízt ad az autóinak, vagyis olyan megoldásokkal próbálkozik, amiket korábban más márka még nem mert kipróbálni. Ez nem csak az egyedi, óraszíj mintázatú bőrkárpitok és illatosító parfümök széles választékában merül ki, hanem olyan különleges díszítőanyagok használatában is, mint például a gránit.

Forrás: Citroën

Ez a kőfajta a DS 4 Crossback tanulmányon a keréktárcsákon, a visszapillantó tükrök burkolatán, a tetőcsomagtartó síneken és az orr-részen jelenik meg. Az 1 mm-nél vékonyabb gránit lemezeket két-három év múlva bármelyik DS modellhez meg lehet majd rendelni, a Citroën egy francia beszállítótól fogja vásárolja őket.

Forrás: Citroën

A DS 4 Crossback tanulmányt franciás luxus jellemzi: az üléseket, az ajtókat, és a könyöklőket finom tapintású természetes bőr borítja, az üléseken fém óraszíjra emlékeztető mintázat, és fonott fémszálakból készült díszítés található. Frankfurtban az is kiderült, hogy a DS olyan műszerfalakon dolgozik, melyeket 75 százalékban természetes fa borít, mivel tapasztalataik szerint a prémiumautók vásárlói kiütést kapnak a nagy műanyag felületektől.

Forrás: Citroën

A DS a következő 5 évben 5 új modellt mutat majd be, a legsikeresebb típus, a DS 3 két éven belül kap utódot.