A Seat is beszáll a terepkupé őrületbe

SEAT Leon Cross Sport
SEAT Leon Cross Sport is presented during the Volkswagen group night at the Fraport arena prior to the 66th IAA auto show in Frankfurt am Main, Western Germany, on September 14, 2015. Volkswagen group showed their latest models and automotive concepts from the brands Volkswagen, Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, Porsche, Seat and Skoda. Hundreds of thousands of visitors are expected to crowd into the massive exhibition halls of Frankfurt's sprawling trade fair grounds later this week to catch a glimpse of the latest models and high tech innovations. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Az emelt futóműves Leon kupé gyártásáról a Frankfurtban és a Facebookon kapott visszajelzések alapján döntenek jövő héten.
Vágólapra másolva!

A Frankfurtban bemutatott Seat Leon Cross Sport egy hot hatch teljesítményét ötvözi az állandó összkerékhajtás és a 41 milliméterrel megnövelt szabadmagasság kínálta terepjáró-képességgel. Az olyan szabadidő-autós külső elemek sem maradtak le a háromajtós kocsiról, mint a fényezetlen műanyag védőelemek, a tetősínek, a szélesített kerékjáratok és a hatalmas, 19 colos könnyűfém kerekek.

Forrás: AFP/Odd Andersen

A Leon Cuprán alapuló tanulmányautót a kétliteres 300 lóerős turbómotor 4,9 másodperc alatt gyorsítja 100 km/óra sebességre, persze nem terepen, hanem tükörsima aszfalton.

A Leon Cross Sport és a Seat vezérigazgatója, Jürgen Stackmann Forrás: AFP/Odd Andersen

Az Autocar-nak azt nyilatkozta Jürgen Stackmann, a Seat első embere, hogy az igazgatótanács jövő hétfőn dönt majd arról, hogy elkezdik-e gyártani a Leon Cross Sportot.

Nagy szerepe lesz a döntésben annak, hogy a Frankfurti Autószalonon és a közösségi médiában milyen reakciókat kapnak az autóról.