Sosem készült még ennél erősebb magyar Suzuki

Suzuki Vitara
Vágólapra másolva!
140 lóerős benzines turbós változattal bővült az Esztergomban készülő Vitara kínálata.
Vágólapra másolva!

Frankfurtban mutatkozott be a Suzuki Vitara sportosabb, S jelzésű változata, amelyet már az új fejlesztésű, 1,4 literes benzines turbómotor hajt. Ez a négyhengeres a Balenóban bemutatkozó egyliteres, háromhengeres Boosterjet erőforrás közeli rokona,

teljesítménye 140 lóerő, legnagyobb nyomatéka 220 Nm.

Eddig a 120 lóerős 1,6-os szívómotor volt a Vitara-kínálat egyetlen benzinese, amely 120 lóerőt és 156 Nm-t adott le. A Suzuki azt ígéri, a turbómotor gázreakciói hasonlóan élénkek lesznek, mint a régi 1,6-osé, és a fogyasztása is kedvezően alakul majd.

Forrás: Suzuki

A Vitara S megjelenésében is különbözik majd a gyengébb változatoktól, elsősorban az új, ötosztású első hűtőrácsnak köszönhetően, de a belsőt is piros motívumokkal dekorálták. Alapfelszereltségként tartalmazza a csőcsváltozat a LED-es fényszórókat, a bőr-szarvasbőr utánzatú üléseket, az önműködő vészfékezést lehetővé tévő radaros féktámogató rendszert és a távolságtartásra képes sebességtartó automatikát. Hét színben lesz hamarosan kapható, ebből kettőnél eltérő lesz a tető színe a karosszériáétól.