Hűtlen lett a Mercedeshez a Brabus tuningcég

Vágólapra másolva!
Bár a legtöbb tuningcég általában hatalmas spoilerekkel, méretes kerekekkel és agresszív formai elemekkel igyekszik feljavítani egy autót, a Brabus ezúttal meglepően visszafogottan nyúlt a Frankfurti Autószalonra hozott újdonságához. De a kütyüranjongónak is tartogatnak érdekességet.
Vágólapra másolva!

Talán ez azért is van, mert az alany ezúttal az igen stílusos Tesla Model S volt, amelyre minden plusz toldalék negatívan hat. Az egyedi kék színben pompázós sport szedán azért kapott toldatokat az első lökhárítóra, lecserélték a felniket (így 21 colos kovácsolt kerekeken gurul) és a jobb vezethetőség érdekében hátsó szárnyat és diffúzort is felszereltek.

Forrás: Brabus

A nagyméretű kerekekhez egyébként nem akármilyen gumik tartozhatnak, az ügyfél választhat, hogy Continental, Pirelli vagy Yokohama abroncsokkal szállítsák le az új autóját.

Forrás: Brabus

Belül sem hagyták érintetlenül a Teslát, a beltér teljes bőrözésen esett át, az üléseken és a műszerfalon pedig alcantara berakásokat is találunk. Hiába a sportos külső, a belteret igazán hasznos kényelmi funkciókkal is felszerelték, hiszen a hűthető és fűthető pohártartók mellett indukciós elven működő telefontöltő is helyet kapott.

Forrás: Brabus

Persze ne gondoljuk, hogy az efféle módosításokat olcsón mérik, a Brabus összesen 64,2 millió forintot kér az egyedi Tesláért. A német tuningcég amúgy 1977-es alapítása óta Mercedeseket tuningol, időközben a Smart és a Maybach modelljeit is felvették a kínálatukba. Ritkán nyúlnak más márnák autóihoz (arra ott van leányvállalatuk), a Startech, de a Tesla-divatnak nem tudtak ellenállni,