Ne dobja ki a papírdobozokat, építsen belőlük Lexust

Lexus, IS, Origami
Vágólapra másolva!
Különleges autóval rukkolt elő Lexus, amin a legelszántabb környezetvédők sem találnának fogást. A japán cég egy kartonpapírból készült IS szedánt állít ki a Birminghamben rendezett NEC-kiállításon, és természetesen szó sem lehetett arról, hogy benzines vagy dízelmotor kerüljön bele.
Vágólapra másolva!

Az origami modellek által inspirált papír-Lexus 1700 darab, lézerrel vágott kartonpapírból készült, és érdekessége, hogy nem csak egy kiállítási dísztárgy, hanem járóképes - még ha nem is a legideálisabb autó London utcáira szakadó esőben.

Akkora mint az igazi Forrás: Lexus

A különleges, alumínium- és acélvázas műalkotást kis teljesítményű villanymotor mozgatja, így kizárt a száguldás, de szélvédők híján amúgy is elég huzatos lenne az utazás. Mivel ténylegesen egy IS élethű másolatáról van szó, ezért a belteret is elkészítették, azaz a sofőr a hagyományos modellhez hasonlóan vezetheti a showjárművet.

A belteret is megcsinálták, a képernyők azonban hiányoznak Forrás: Lexus

Az ökojárgányt nem a Lexus saját mérnökgárdája, hanem az angliai LaserCut Works és a Scales & Models csapata építette. Bár nem volt könnyű dolguk, a japán gyártó a valódi IS 3D modelljét is a rendelkezésükre bocsájtotta, így az alapján el tudták készíteni a jármű tökéletes mását.

Ahhoz, hogy az összeszerelés a lehető legkönnyebben menjen, az 1700 kivágott kartonlap minden egyes darabját külön sorszámozták. A feladat leglassabb része a ragasztás volt, hiszen a papírragasztó tíz perc után száradt csak meg, ezért elemenként ennyi időt kellett várni.