Megcsillantja bájait a következő Subaru Impreza

Subaru Impreza 5-door concept
Vágólapra másolva!
Bár nem tartozik a legnagyobb autógyártók közé, a Subaru is felkészült az október végén nyíló Tokiói Autószalonra, és egyből két újdonságot fog bemutatni.
Vágólapra másolva!

Az új VIVIZ Future és Impreza 5-Door Concept egyaránt a Subaru közeljövőben érkező újdonságait jelzik előre. 2013-ban és 2014-ben is felbukkant már a VIVIZ és VIVIZ 2 tanulmányautó, így itt már egy egész sorozatról beszélhetünk.

Még csak skicceken mutatják meg az új Imperzát, de Tokióban nemsokára leleplezik az életnagyságú tanulmányautót Forrás: Subaru

Lássuk a Foresternél egy számmal kisebb szabadidőautót, a VIZIV Future-t:

a prototípus egy újgenerációs hibrid hajtást kapott,

amely a Levorg nevű kombi turbódízeljét kombinálja a hátsó tengelyen lévő elektromos hajtással.

Természetesen a márka védjegyének számító összkerékhajtás ezáltal adott, de a rendszer simább gyorsítást és alacsonyabb fogyasztást ígér - igaz, a Citroen és a Peugeot hasonló dízelhibridjeit ismerve azért kétkedünk a gazdaságosságában. A tanulmány kidolgozottsága arra utal, hogy az autó nem állhat már olyan távol attól, hogy szériaérett legyen, persze hagyományos Subaru-hajtáslánccal.

A VIZIV-Future szögletesebb vonalakat kapott a márka eddigi terepjáróinál, a Foresternél és a Tribecánál Forrás: Subaru

Az ötajtós Impreza koncepció még csak rajzon létezik, a szalonra már elkészül a fizikai változat is. A mostani, negyedik generáció már 2011 óta piacon van, így lassan időszerű az utódról beszélni. Ez a jármű a következő lépést vetíti előre, és a rajzok alapján látványosabb megjelenést kaphatunk.

Forrás: Subaru

Alacsony tetővonal, méretes hátsó spoiler, kidomborított kerékív és C-alakú első-hátsó lámpapár a főbb dizájnelem. Azért még óvatosan az optimizmussal, sokszor láttunk már olyat, hogy vonzó koncepció után furcsa formájú Impreza került gyártásba. Erről és a VIVIZ szabadidőautóról is további részleteket az október 28-án nyíló Tokiói Autószalonon tudhatunk meg.