Ilyen gigadugót még nem látott

kínai dugó
Vágólapra másolva!
Ha valahol, hát Kínában van létjogosultsága a sorok közt elférő motoroknak. Állandóak a dugók, de a felvételen látható még az ottani viszonyok közt is extrém: egy sztráda fizetőkapujánál ezrével torlódtak fel az autók, és a felvételek alapján órákat rostokolhattak egy helyben.
Vágólapra másolva!

A drónnal készült felvételen akkora gigadugó látható, amit ez európai utakhoz szokott szemnek nehéz feldolgoznia. Az egyik kínai autópályán egy fizetőkapunál torlódtak fel a járművek. Helyenként majdnem ötven sorban hömpölyög, pontosabban áll a forgalom. A felvétel egy olyan időpontban készült, amikor az 1,36 milliárd lakosú ország másik részén dolgozó munkások éppen hazafelé (Peking irányába), a családjukhoz tartanak.

Tetézi a bajt, hogy a fizetőkapu után jelentősen lecsökken a sávok száma, így aki túl van a fizetésen, még mindig nem szabadul egykönnyen, sőt. Kínában az elmúlt években robbanásszerűen megnőttek az autóeladások, és a növekvő gazdaság miatt egyre többen engedhetik meg maguknak a négykerekűt. Ezzel nem tud lépést tartani az óriási út- és sztrádahálózat, gyakoriak a dugók, főleg, ha még baleset is történik, a nagyvárosokban pedig kritikus a légszennyezettség.