Magyar munkás a Volkswagen legjobb tanulója

Volkswagen, Audi, Audi Hungaria, vállalat, díj
Vágólapra másolva!
Egy autógyártó jövője szempontjából kiemelten fontos az utánpótlás, ezért a vállalatok nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő képzésre. Nem kivétel ez alól a mostanában nehéz időszakot megélő VW-konszern sem, a német gyártó ezért rangos elismeréssel motiválja a tanulóit.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen konszern által létrehozott “Best Apprentice Award 2015” elismerés legjobb szakmunkástanulóknak jár, és a gyár összes üzemének tanítványa megkaphatja, ha magas színvonalon végzi a munkáját. Így tett Horváth Levente is, aki az Audi Hungária autószerelő tanulójaként egyedüli magyarként vehette át a díjat a Volkswagen wolsburgi főhadiszállásán.

Középen Horváth Levente és a Volkswagen új vezérigazgatója, Matthias Müller Forrás: Audi

A kitüntetést a cég frissen kinevezett vezérigazgatója október 9-én adta át Leventének. Matthias Müller hangsúlyozta, hogy rendkívül büszke a szakmunkástanulóikra és biztosította őket, hogy nagy szükségük van rájuk a cég továbbfejlődésének érdekében.

Utánpótlásból nincs hiány, az Audi Hungária rendkívül népszerű a magyar fiataloknál. 2001 óta már 1700 tanuló szerezte meg a képesítését, a duális rendszerű képzés iránt pedig nem csökken az érdeklődés, idén nyáron már 110-en kezdték meg a tanulmányaikat.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen szinten érinti majd a hazai üzemet és az itt tanuló diákokat a Volkswagen botránya, de a várható büntetések kifizetése miatt a konszernnek faragnia kell majd a költségein. Egyelőre a bónuszok megvonása és új modellek későbbi bemutatása van napirenden.