Rossit utánozza a Yamaha robotmotorosa

robot motor
Vágólapra másolva!
A Yamaha új fejlesztése még úgy is ámulatra méltó, hogy a motorkerékpárt alaposan át kellett alakítani, hogy a gép vezetni tudja.
Vágólapra másolva!

A Yamaha Motobot nem más, mint egy motort vezető robot, és ahogy az alábbi videó is bizonyítja, valóban működőképes. Persze még csupán kísérleti stádiumról van szó, de a gyártó csúcsmotorját, a 200 lóerős YZF-R1M-et már egész magabiztosan kezeli.

Forrás: Yamaha

A Motobot alkotóit a kilencszeres világbajnok Valentino Rossi vezetési stílusa inspirálta, ami nem véletlen, hiszen a kilencszeres világbajnok a Yamaha gyári MotoGP csapatának egyik versenyzője.

A kísérletek során el akarják érni, hogy, hogy egészen 200 km/h-ig gyorsítson a robot, de egyelőre ez még odébb van, hiszen eddig csak a 100 km/h-t lépték át, viszont az első lépések bíztatóak, mert a robot magabiztosan uralta a kétkerekűt.

Forrás: Yamaga

Az indulásnál kicsit segíteni kell, és a biztonság kedvéért ott vannak a pótkerekek is, de mozgás közben a váltást, kanyarodást, a gáz és fék kezelését már önállóan kezeli a Motobot.

Forrás: Yamaga

Jelenleg egy speciálisan átalakított járművet használnak a kísérletekhez, de a jövőben teljesen széria változaton is működőképessé szeretnék tenni a robotot, és zárt kifutópálya helyett normál versenypályára is ki akarják engedni.