Korszakváltás jön a Daciánál

Dacia Duster
Vágólapra másolva!
Hamarosan hibrid és önvezető autók fejlesztését kezdik el Romániában, már toborozzák a szakembereket.
Vágólapra másolva!

Ha hibridekről vagy önvezető autókról hall az ember, akkor rögtön olyan márkák jutnak az eszébe, mint a Mercedes, Volvo vagy épp a Google. Hozzájuk csatlakozhat hamarosan a Dacia, aki az első olcsó autómárka lehet ebben a most még exkluzív klubban. Néhány éve egy Daciához még navigációs rendszert és tempomatot sem rendelhettünk, de ma már azon dolgozik a cég, hogy a közeljövőben hibrid és automatizált vezetésre képes autókat is gyártson.

Az elmúlt évben a Dacia összesen 511 ezer autót értékesített az egész világon. A román márka húzómodellje a Duster, ezt egyébként a Renault és a Nissan logójával is árulják bizonyos piacokon Forrás: Dacia

Az Economica újságnak adott interjúban Nicolas Maure, a Dacia Romania vezérigazgatója árulta el, hogy új mérnököket toboroznak, mégpedig a hibrid hajtásrendszerek és az önvezető funkció fejlesztéséhez. Összesen 120 munkatársat keresnek, akiket a mioveni üzemben és a nemrég létrehozott Renault Technologie Romania központban alkalmaznak majd. Itt már eddig eddig sem unatkoztak, hiszen az új Renault Megane és a Talisman modellek tesztje is zajlott.

További érdekesség, hogy 270 diáknak arra kínálnak lehetőséget, hogy átalakítsák és megváltoztassák a Dacia modellek értékesítését. A pletykák szerint kiemelt bemutatótermek és high-tech megoldások is várhatók a jövőben.