Sokat késnek az új Alfa Romeók

Alfa Romeo Giulia
Vágólapra másolva!
A Giulia mellett az új szabadidő-autó is legalább fél évvel később kerül piarcra, mint ahogy azt korábban tervezték.
Vágólapra másolva!

Az Alfa Romeo idén júniusban mutatta be a Giulia QV-t, az új középkategóriás szedán több mint 500 lóerős csúcsváltozatát. Akkor azt mondták, hogy 2015 végén már megvásárolható lesz, de most két beszállító arról tájékoztatta az Automotive News-t, hogy

csak 2016 közepén, egy évvel a bemutató után jut majd el a kereskedésekbe a BMW M3 olasz ellenfele.

A gyengébb motoros polgári Giulia változatok 2016 tavaszán érkeztek volna, de e helyett csak 2016 végén lesznek elérhetőek.

Alfa Romeo Giulia QV Forrás: Alfa Romeo

Még ennél is tovább, 2017 elejéig kell várnia a vásárlóknak a Giulia alapjaira épített szabadidő-autó piaci bevezetésére, 9 hónappal az eredetileg tervezett előtt. A Giulia esetében pár biztonsági rendszer kalibrálása és a futómű hangolása miatt csúszik a bevezetés időpontja. Amerika még később, az európai bevezetés után 3-6 hónappal kap majd a kocsikból.

Sergio Marchionne, a Fiat Chrysler vezérigazgatója október végén jelentette be, hogy felülvizsgálják az Alfa Romeo növekedési tervét a kínai piac lassulása miatt. Májusban még azt mondta, hogy 5 milliárd eurót költenek arra, hogy az Alfa Romeo eladásait évi 400 ezer darabra növeljék (2014-ben csak 67 500 Alfa fogyott) nyolc új modell bevezetésével, 2018-ra. A nyolc új modell között lesz a Giulia és a közepes SUV mellett a kompakt Giulietta utóda, egy nagy szedán, és két további szabadidő-autó.