Szedánként is dögös lesz az új Impreza

Subaru Impreza Concept
Vágólapra másolva!
A Subaru legismertebb és legfontosabb modellje az Impreza. Az elmúlt években sok kiritika érte a szériát, de a jelek arra mutatnak, hogy a gyártó meghallgatta a panaszokat, és az új generáció vissza fog térni a helyes útra.
Vágólapra másolva!

A ralipályákon és az utcán is legendának számít a Subaru Impreza. Összkerék-hajtásával, alacsony súlypontot adó bokszermotorjával és jó vezethatőségével mindig is unikumnak számított az autók között. Mára azonban a típus hírneve kissé megkopott, elsősorban azért, mert az utóbbi generációk formailag nem igazán nyerték el a közönség tetszését.

Forrás: Subaru

A következő nemzedék ötajtós verziója után a négyajtós szedán kivitel koncepcióját is megmutatták a közönségnek a most zajló Los Angeles-i Autószalonon. Szemből nincs sok meglepetés, hiszen itt megegyezik a ferdehátúval, ám a hátsó rész igen csinosra sikerült.

Forrás: Subaru

A hegyes vonalakkal megrajzolt hátsó lámpa, a kidomborított sárvédő és a kupésan lejtő tetővonal végre valóban látványos autót eredményez.

Forrás: Subaru

Egyelőre titkolják a belső kialakítását és műszaki adatokról sincsen még szó, azonban annyi már biztos, hogy a szériaváltozatot 2016 második felétől kezdik gyártani, természetesen bokszermotorral és összkerékhajtással.