Hamiltonék tiszteletére készült el az ünnepi Mercedes

Mercedes AMG A45 Petronas 2015 World Champion Edition
Vágólapra másolva!
A Mercedes-Benz gyári csapata ebben az évben is erőteljesen dominált az egész Forma-1-es idényben. Már az utolsó verseny előtt bebiztosították a bajnoki címet, de az ennek megünneplésére készült autót csak nemrég mutatták be.
Vágólapra másolva!

Már az október végi Amerikai Nagydíjon eldőlt, hogy idén is Lewis Hamilton, a Mercedes gyári csapatának versenyzője nyerte a Forma-1-es világbajnokságot csapattársa, Nico Rosberg előtt. Az eggyel azelőtti versenyen pedig a konstruktőri címet is bebiztosították a csapatnak. Ahogy tavaly, idén is egy limitált szériás utcai modellel ünneplik a németek az F1-es dupla bajnoki címet, amelyhez idén ráadásul még a DTM és az ADAC GT Masters bajnoki címét is bezsebelték.

Forrás: Mercedes-Benz

Ezúttal a felfrissített A-osztály lett a kiválasztott, így született meg az A45 AMG Petronas 2015 World Champion Edition. A szép hosszú néven kívül számos kisebb-nagyobb speciális kiegészítő különbözteti meg a normál AMG kiviteltől. Háromféle ezüstszürke fényezésből lehet választani, mindegyikhez jár a zöld-fekete dekoráció.

Forrás: Mercedes-Benz

Egyedi 19 colos felniken gurul az autó, amelyeket titánszürkére fújnak le. Belül a limitált kiadást jelző fémplakett, zöld cérnával készült varrás, egyedi AMG sportülés, valamint zöld színű díszbetét jár a leendő tulajdonosnak. Ebben a verzióban a Night Package, az AMG Exclusive Package és az AMG Dynamic Plus Package is szériafelszereltség.

Forrás: Mercedes-Benz

A motortérben nincs változás, a kétliteres négyhengeres turbómotor itt is 381 lóerőt teljesít, amivel jelenleg egyetlen konkurens hot hatch, még a 2,5 literes motorral hajtott Audi RS3 sem tud versenyezni. Akinek máris megtetszett az autó, annak kicsit még várnia kell, ugyanis csak januártól lehet megrendelni, a legelső darabokat májusban szállítják a vevőknek. Nem árt a pénztárcát is tágra nyitni, mivel a németországi alapár 65 402 euró, azaz 20,4 millió forint lesz.