Így néz ki az új Renault Mégane RS

Renault Mégane RS
Vágólapra másolva!
Az új RS híresen jó elődjével ellentétben összkerék-kormányzást és ötajtós karosszéáriát kap.
Vágólapra másolva!

Még csak szeptemberben mutatkozott be az új Renault Mégane, de már a sportváltozatról is kiadtak ízelítő fényképeket. Az előző generációs Mégane RS a kategória legjobb autója volt, ezért magasak az elvásárok.

Forrás: Renault

Az új kompakt francia hot hatch-t a mezei Mégane-októl könnyű lesz megkülönböztetni az ötajtós, családi karosszéria ellenére is: mélyre húzott küszöböket és lökhárítókat, kiszélesített sárvédőket, első sárvédőbe integrált légbeömlőket és 19 colos felniket, valamint RS feliratokat kapott az egyedi szín mellett.

Forrás: Renault

Hátul tetőszpojler, diffúzor és öblös dupla kupufogó fokozza a hangulatot. A kulcskártya mintázata a kockás zászlót idézi, utalva a versenysportos hagyományokra.

Forrás: Renault

Bár a technikai adatok még titkosak, a kocsi állítólag egy 300 lóerős, 1,8 literes turbómotort kap, amivel megszorongathatja a Honda Civic Type R-t is. A futóműben az összkerék-kormányzás jelenti az újdonságot, ami kis tempónál a hátsókat az elsővel ellentétes, nagyobb tempónál práhuzamos irányba fordítja el, de csak pár fokkal.

Forrás: Renault

Az új Mégane RS világpremierjét vélhetően a márciusi Genfi Autószalonon tartják majd.