Ez a Ferrari lehet minden idők legdrágább autója

ferrari 335 s
Vágólapra másolva!
Február elején egy 1957-es Ferrari 335 S Spider Scagliettit árvereznek el. Ez lehet minden idők legdrágább aukción értékesített autója. 
Vágólapra másolva!

Előzetes becslések szerint a ritka Ferrari leütési ára elérheti a 28-32 millió eurót (8,8-10 milliárd forint). Ez elmarad a jelenlegi rekordertől, egy Ferrari 250 GTO-tól, amelyet 35 millió euróért (11 milliárd forint) értékesítettek, de a tényleges leütési árak sokszor messze felülmúlják a becsléseket.

Forrás: Ferrari

Az autó eredetileg 315 S-ként készült 3,8 literes V12-es motorral, ebben a változatban a sebringi 12 óráson versenyzett. Később 400 lóerős, 4,1 literes V12-es motort kapott, a Le Mans-i 24 óráson Mike Hawthorn és Luigi Musso vezette.

Forrás: Ferrari

Noha motorhiba miatt a párosnak fel kellett adnia a futamot, az aukció tárgyát képező Ferrari lett az első olyan autó, amely 200 km/h fölötti átlagsebességgel tett meg egy kört a pályán. Az autóval később Sir Stirling Moss is versenyzett, és győzelmet ugyan nem aratott vele, a közreműködése így is jelentősen növelte az autó értékét.

Forrás: Ferrari