Újra gyártani kezdik a Vissza a jövőbe legendás autóját

DeLorean DMC-12
Vágólapra másolva!
Változtak a kisszériás gyártásra vonatkozó törvények Amerikában, így újra sorozatban készülhet a Vissza a jövőbe-trilógia legendás DeLorean DMC-12-ese.
Vágólapra másolva!

A DeLorean Motor Company eredetileg 1981 és 1983 között gyártotta a Vissza a jövőbe című film által legendássá tett DMC-12-est. Akkoriban sokan panaszkodtak az autó minőségére, nem is volt nagy siker: mindössze kilencezer darab készült belőle, amelyből 6500 maradt fenn.

A modell nagy rajongójának számító Stephen Wynne már 1995 óta foglalkozik Texasban felújított DeLoreanok forgalmazásával, ehhez az eredeti DeLorean Motor Company nevet is megszerezte.

Az autó gyakorlatilag megbukott, mire jött a film, Martyval és a Dokival új esélyt kapott Forrás: DeLorean

Wynne a kisszériás gyártásra vonatkozó törvények módosításával lehetőséget kapott arra, hogy új autók gyártásába kezdjen. "Nagy lehetőség ez számunkra, igazi autógyártóként térhetünk vissza" - mondta Wynne.

A DMC-12 formatervén semmilyen változtatást nem terveznek, az ára százezer dollár (29 millió forint) körül lehet, de a végleges ár függ a választott motortól is. A cég jelenleg "két belföldi és egy külföldi motorszállítóval" áll kapcsolatban, az autót V6-os szívómotorral tervezik gyártani.

A motor teljesítménye 300-400 lóerő körül lehet, az amerikai autós szaklapok ebből Toyota-motorra következtetnek. A Camryban és a Lexus IS-ben is használt 3,5 literes V6-os motor megfelel a paramétereknek, nemrég a Lotus is vásárolt belőle.

A gyártás a tervek szerint szinte azonnal indul, jövőre már kaphatók lesznek az első elkészült példányok.