Végleges a Top Gear új csapata

Top Gear
Vágólapra másolva!
Hivatalosan bejelentették, hogy egy volt Forma-1-es csapatfőnök, egy sorozatsztár, egy versenyzőnő és két autós újságíró csatlakozott a rádiós Chris Evans-hez a Top Gear májusban induló új évadjában.
Vágólapra másolva!

Jeremy Clarksonék tavaly áprilisi távozása óta sok találgatás látott napvilágot arról, hogy ki fogja pótolni a BBC népszerű autós műsorában, a Top Gearben a három népszerű műsorvezetőt. Azt már fél éve tudjuk, hogy az első számú házigazda a rádiós Chris Evans lett, akiről azóta az a pletyka is elterjedt, hogy problémái vannak azzal, ha gyors autóvezetés közben kamera előtt kell beszélnie, amit aztán sietve cáfolta a BBC.

Szerencsére nem egyedül kell elvinnie a show-t, mivel nem kevesebb mint hat segítője lesz. Elsőként az autóbolond Matt LeBlanc-t jelentették be, akit a legtöbben a Jóbarátok című sorozatból ismernek, amelyben Joey-t alakította.

A Top Gear új műsorvezető-gárdája: Rory Reid, Sabine Schmitz, Matt Le Blanc, Chris Evans, Chris Harris, Eddie Jordan, Stig Forrás: BBC

A Forma-1 bohóca is csatlakozott

A második legismertebb új igazolás Eddie Jordan egykori Forma-1-es csapatfőnök és tulajdonos. Egykor olyan versenyzők dolgoztak az ír vállalkozónak, mint Michael Schumacher, Heinz-Herald Frenzen vagy Damon Hill. „Hatalmas tiszteletemet szeretném kifejezni a műsorvezetőtársaimnak, és egyúttal udvariasan szeretném megkérni őket, hogy vigyázzanak öreg csontjaimra. Az autók a DNS-embe vannak kódolva és bár voltam olyan szerencsés, hogy elértem a legtöbb dolgot, ami a motorsportban elérhető, a Top Gear műsorvezetése a hab a tortán” – viccelődött a bemutatón Jordan.

Az internet világából a képernyőre

Aki rendszeresen néz a Youtube-on sportautó teszteket, vagy olvas angol autós lapokat, annak Chris Harris neve is ismerősen csenghet. A 2008-ban a patinás Autocar lapnál kezdő Harrisnek ma már saját csatornája van a legnagyobb videómegosztón „Chris Harris on cars” címen, de dolgozik a Drive és a Goodwood csatornákra is.

“A Top Gear volt segített az autókkal együtt formálni az életemet, az autókkal kapcsolatos felfogásomat és megszállottságomat. Remélem, alátámaszthatom a programot az újságírói hitelességgel, amellett, hogy egy kis bajt is okozhatok. És ha rosszul is alakul, még mindig elmondhatom, hogy egyszer szerepeltem a Top Gearben, és akkor visszamegyek a Youtube-ra, hogy ugyanaz a bosszantó pasas legyek, aki voltam” – mondta.

Már női műsorvezető is van

Bár a mindig titokzatos Stig és Harris sem vezet éppen rosszul, egy igazi autóversenyzőt is leigazoltak a német Sabine Schmitz személyében. A 46 éves hölgy a Nürburgringen BMW M5 taxikkal is szokott autóztatni, tavaly vezetett a WTCC mezőnyében, nála jobban kevesen ismerik a Zöld pokol becenevű legendás versenypályát.

“A Nürburgring mellett nőttem fel és életem nagy részében versenyeztem. A lehetőség, hogy kombináljam a vezetést és a filmezést, túl jó lehetőség volt, ahhoz, hogy kihagyjam. Párszor felbukkantam már a Top Gearben a múltban, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy ismét sok mókában lesz részünk” – nyilatkozta a társulat egyetlen női tagja.

Csak egyvalakit nem ismerhetünk

Rory Reid az egyetlen az új műsorvezetők közül, akit nyilvános meghallgatáson vettek fel. A díjnyertes újságíró annak idején CNET Car Tech csatornájában mutatkozott be, és főszerepet kapott a SKY 1 Gadget Geeks sorozatában is.

“Amikor leadtam a 30 másodperces demoszalagot, tudtam, hogy az esélyek ellenem szólnak, mivel a meghallgatások nyitottak voltak mindenkinek. Az, hogy én lettem az egyetlen ember, aki tényleg végigcsinálta a nyílt meghallgatást, hihetetlenül büszkévé tesz. Top Gear-rajongó voltam évtizedek óta, együtt élek és lélegzem az autókkal, ami tökéletesen összeegyeztethető a műsorral” – nyilatkozta Reid.