Idén befejezik a legnagyobb Rolls-Royce gyártását

Rolls-Royce Phantom
Rolls-Royce Serenity EWB Phantom Photo: James Lipman / jameslipman.com
Vágólapra másolva!
A Phantom-család napjai meg vannak számlálva, a limuzin, a kupé, és a kabrió is eltűnik a kínálatból. Az utód 2018-ban érkezik.
Vágólapra másolva!

Minden idők talán legjobb, de biztosan a legfényűzőbb autója a Rolls-Royce zászlóshajója, a Phantom, amelyet már 13 éve mutattak be. Ekkora életciklus már a patinás brit márkánál is soknak számít, ezért nem csoda, hogy a gyártás befejezése mellett döntöttek.

Rolls-Royce Phantom Forrás: James Lipman/RR

A limuzin technikájára épülő kupé és kabrió modellek gyártását is abbahagyják. A Phantom Coupé és Drophead Coupé utolsó 50 példányát különleges felszereltséggel, Zenith néven gyártják majd le idén novemberben.

Amíg a Phantom utóda el nem készül, addig csak az egy kategóriával kisebb Ghostot, valamint a kupé (Wraith) és kabrió (Dawn) változatát kínálják majd a vevőknek.

Rolls-Royce Phantom modellcsalád Forrás: Rolls-Royce

A 2018-ban érkező új Phantom lesz a második Rolls-Royce a Cullinan terepjáró után, amely megkapja az új, moduláris alumínium építőkészletet. Később a Ghost utóda is erre épül majd.

Nagy valószínűséggel az új Phantomból már hibrid és elektromos változat is készül majd, és a normál kivitelt is V12-es turbómotor fogja mozgatni. Természetesen nem hiányoznak majd a részlegen automatizált vezetést lehetővé tevő vezetéstámogató rendszerek, és a menürendszert is lehet majd kézmozdulatokkal vezérelni, mint a jelenlegi 7-es BMW-ben.