Elkezdték a manipulált magyar Volkswagenek javítását

2016.02.24. 08:27

Magyarországon is elindult a Volkswagen szervizakciója, az eredetileg közölt menetrend szerint zajlik a manipulált dízelmotorokkal szerelt autók javítása a márkaszervizekben.

Elsőként a Volkswagen Amarok modellekbe telepítenek új motorvezérlési programot - írta közleményben az importőr Porsche Hungaria.

Márciusban a kétliteres TDI motorral szerelt Passatok következnek. A második negyedév végén kerülnek sorra az 1,2 literes dízelmotorok, és az akció utolsó fázisában, a harmadik negyedévben az 1,6 literes motorok.

Az EA 189 motorcsalád tagjain szoftverfrissítést hajtanak végre a szervizekben, emellett az 1,6-os motorok szívórendszerébe egy áramláskiegyenlítőt is beépítenek. Ezekkel a módosításokkal a járművek megfelelnek az Euro 5-ös károsanyag-kibocsátási szabvány teljesítéséhez előírt határértékeknek.

A Volkswagen a legbonyolultabb munkát hagyta a végére

Forrás: Volkswagen

Az akció első tíz napja alatt Magyarországon az érintett 600 Amarok 25 százalékába telepítették az új szoftvert - közölte a Porsche Hungaria. Németországban már a járművek több mint fele van túl a szoftverfrissítésen az első három hét alatt.

Magyarországon az importőr és a szerződött márkakereskedések értékesítési adatai alapján 35 283 dízelüzemű járműnél van szükség javításra a károsanyag-kibocsátási jellemzők megfeleltetése érdekében. EA 189 típusú dízelmotorral Magyarországon 12 427 Volkswagen személyautót, 4343 Volkswagen haszonjárművet, 11 964 Skodát, 6014 Audit és 535 Seatot adtak el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Most
Top 12 óra