Ez az autó taszíthatja le a trónról a Toyota Priust

hyundai ioniq
Vágólapra másolva!
A Hyundai a Genfi Autószalonon mutatja be Európának az új Ioniq modellcsaládot. Első autóként lesz egyszerre elérhető hibridként, konnektoros hibridként és tisztán elektromos hajtással is.
Vágólapra másolva!

Reszkess, Toyota Prius! Akár ez is lehetne az üzenete a Hyundai vadonatúj Ioniq modellcsaládjának, amelyből hibrid, konnektoros hibrid és tisztán elektromos változat is kapható lesz, első alternatív modellként a piacon.

Forrás: Hyundai

Az Ioniq Hybrid és Plug-in Hybrid modellekbe is 1,6-os benzinmotor kerül 105 lóerós teljesítménnyel és 147 Nm-es nyomatékkal. A motort kifejezetten hibrid felhasználásra fejlesztették, ráadásul duplakuplungos váltó kapcsolódik hozzá. Ilyet az Ioniq kategóriatársai nem kínálnak.

Forrás: Hyundai

Az Ioniq Hybrid villanymotorja 43 lóerős, legnagyobb nyomatéka 170 Nm. A motort a hátsó ülések alá beépített, 1,56 kWh kapacitású lítium-polimer akkumulátor táplálja. Az 1,6 literes GDI motorral az Ioniq Hybrid 141 lóerős rendszerteljesítményre és 265 Nm összesített nyomaték leadására képes, ami 185 km/h-s végsebességet tesz lehetővé. A konnektorból tölthető Ioniq Plug-in elektromos hatótávolsága 50 kilométer. Ebbe a változatba 61 lóerős villanymotort építenek, a lítium-polimer akkumulátor kapacitása 8,9 kWh.

Forrás: Hyundai

Az Ioniq Electric 28 kWh kapacitású lítium-polimer akkumulátora akár 250 kilométeres, tisztán elektromos hatótávolságot biztosít. A villanymotor csúcsnyomatéka 295 Nm, a legnagyobb teljesítménye 120 lóerő. Az egyfokozatú, fordulatszám-csökkentő erőátviteli egység segítségével a villanyautó 165 km/h-s végsebességre képes.

Forrás: Hyundai

Az Ioniq modellcsaládból nem hiányzik az Android Auto és az Apple CarPlay sem. A vezető tájékoztatásáról digitális, 7 colos TFT monitort alkalmazó műszerfal gondoskodik. A felszereltségi tételek között szerepel az önműködő vészfékrendszer, a sávelhagyást gátló rendszer, a holttér-figyelő, a keresztirányú forgalom-felügyelet és az intelligens sebességtartó automata. További részleteket Genfben árulnak el.