Tarlós csalónak nézi a budapesti autósok egy részét

parkolóőr parkolás büntetés
A Ferencvárosi Parkolási Kft. ellenőre csekket vesz elő a büntetés kiszabása előtt a főváros IX. kerületében 2013. augusztus 21-én.
Vágólapra másolva!
Egy rendeletmódosítás miatt a jóhiszemű autósoknak sem engedik el a parkolási bírságot Budapesten. Vége az utólagos parkolójegy-bemutatásnak.
Vágólapra másolva!

A február 17-i közgyűlésen hírverés nélkül tárgyalták a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes, Szeneczey Balázs által előterjesztett módosítást, amellyel hatályon kívül helyezték a parkolójegy utólagos bemutatására lehetőséget adó részt - írta az Mfor.hu.

Az eddigi szabályozás értelmében, ha az autós az ellenőrzés időpontjában rendelkezett érvényes parkolójeggyel, csak azt nem az előírásoknak megfelelően helyezte el, vagy az ellenőrzés időpontja és a fizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el öt percnél hosszabb idő (vagyis épp az ellenőrzés ideje alatt vette meg a jegyet), akkor lehetőség volt a parkolásüzemeltető ügyfélszolgálati irodájában bemutatni azt.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A módosítás indoklásában elismeri az előterjesztő, hogy "a parkolójegy utólagos bemutatása lehetőségének megszüntetése várhatóan kedvezőtlenül érinti a gépjárművezetőket."

Jelenleg parkolójegyet korlátlanul lehet utólag bemutatni, az előterjesztés szerint azonban egyre nagyobb arányban élnek vissza az autósok ezzel a lehetőséggel. A parkolójegyek utólagos bemutatásának részaránya ugyanis az összes pótdíjazási esemény között 10 százalékról 15-re emelkedett, és ez az előterjesztő szerint várhatóan tovább fog emelkedni - ezért is van szükség a lehetőség megszüntetésére.