Végre bezsebelt egy fontos díjat a Mazda MX-5

mx-5
The 2016 Mazda MX-5 at the World Car of the Year Awards at the Javits Center in Manhattan, NY March 24, 2016. (Photo: Kevin Hagen)
Vágólapra másolva!
A New York-i Autószalonon bejelentették, hogy a Mazda MX-5 nyerte idén a Világ Év Autója-díjat az Audi A4 és a Mercedes GLC előtt.
Vágólapra másolva!

A negyedik generációs Mazda MX-5 sokáig az európai ÉV Autója-címre is esélyes volt, de március elején kiderült, hogy csak harmadikként végzett az Opel Astra és a Volvo XC90 mögött.

Mazda MX-5 Forrás: Kevin Hagen

A japán autógyártó most a hasonlóan rangos Világ Év Autója-díjjal vigasztalódhat, amit 23 ország 73 újságírója választ ki 23 olyan új modell közül, amely az elmúlt egy évben került fogalomba, legalább két kontinensen. A szavazatokat a KPMG hitelesíti.

Az MX-5 programmenedzsere, Jamamoto Nobuhiro és a Mazda Észak-Amerika elnöke, Moro Maszahiro a győztes autónak járó díjjal Forrás: Kevin Hagen

Idén tehát az MX-5 kapta a legfontosabb díjat, de a japán roadster elhozta a legjobb formatervnek járó elismerést is a Jaguar XE és a Mazda CX-3 elől.

Persze voltak egyéb kategóriák is. A legjobb sportautónak az Audi R8-ast választották meg a Mercedes-AMG C63 Coupé és a Honda Civic Type R előtt.

A Toyota amerikai elnöke vette át a Mirai díját Forrás: Kevin Hagen

A legjobb környezetbarát autó a hidrogénnel üzemelő Toyota Mirai lett a Toyota Prius és a Chevrolet Volt előtt.

A legjobb luxusautónak járó díjat az új 7-es BMW-nek szavazták meg, mögötte a Volvo XC90 és az Audi Q7 végzett.