Pofás az új Chevy, de sajnos nálunk már hiába keresi

chevrolet cruze
Vágólapra másolva!
Bemutatkozott a Chevrolet Cruze második generációja, amely a General Motors európai stratégiája miatt Magyarországon nem lesz kapható.
Vágólapra másolva!

Az Opel pozícióinak erősítése miatt döntött néhány éve úgy a General Motors, hogy a Chevrolet márkát nem forgalmazza tovább Európában. A Cruze első generációja még kapható volt itthon, a népszerűségére sem lehetett panasz, a frissen bemutatott második szériáról viszont legfeljebb álmodozhatnak a hazai vevők.

Forrás: Chevrolet

Pedig a Cruze kapott egy modern, 1,4 literes turbós benzinmotort, amellyel országúti átlagfogyasztása 5,6 liter/100 km az amerikai szabvány szerint. A második generáció tömege 113 kilóval csökkent.

Forrás: Chevrolet

Alapáron kínálják a Cruze-hoz a 4G-s adatkapcsolatot, a fedélzeti szórakoztatórendszer Android Auto- és Apple CarPlay-kompatibilis. Szintén alapáras a tíz légzsák, és néhány olyan vezetéstámogató extra, mint a sávelhagyásra és ütközésre figyelmeztető rendszer.

Forrás: Chevrolet

Egyedül formailag nem dobott nagyot a Chevrolet az új Cruze-zal, sokan szimpla Honda Civic-klónnak nevezik, amiben ezt és ezt a képet elnézve valóban van valami. És persze hasonlít még Hyundai-en és Kián át sok mindenre.