Csak háromcsillagos az új Suzuki biztonsága

baleno törés
Vágólapra másolva!
Az új Toyota Prius volt az első autó, amelynek töréstesztje során a gyalogosokat felismerő vészfékező funkciót is tesztelte az Euro NCAP. A Suzuki Baleno pedig az első, amely kettős értékelést kapott.
Vágólapra másolva!

Az automatikus vészfékező rendszerek legújabb generáció már nemcsak a járművek felismerésére képesek, hanem alkalmasak összetettebb forgalmi helyzetek megoldására is. Felismerik például, ha egy gyalogos gázolás áldozata lehet, és ilyenkor is le tudják fékezni az autót.

Az új Priushoz alapáron kínált "Toyota Safety Sense" az Euro NCAP tesztjei szerint hatékonyan ismeri fel a potenciális baleseteket és gázolásveszélyt, ez is segítette a Priust az ötcsillagos eredmény elérésében.

Forrás: Euro NCAP

Az alapfelszerelést jelentő csomaggal három csillagot kapott a Suzuki Baleno, az opciós "Radar Brake Support" csomaggal viszont már négycsillagos az autó eredménye. A töréstesztek történetében úttörő az új Suzuki is, ez az első tesztelt autó ugyanis, amelyhez kétféle minősítést is kiadtak, ebből a jövőben rendszert csinál az Euro NCAP.

A szervezet szerint az opciós biztonsági felszereléseket is figyelembe vevő kettős értékelés jobban segíti majd a vásárlókat a választásban.