Hatkerekű Hummer-klónt építettek a csehek

Bureko 6x6
Vágólapra másolva!
A SUV-ok egyre inkább kiszorítják a valódi terepjárókat a piacról. Azért akad még olyan cég, ahol a brutális megjelenés és a hegymászóképesség fontosabb a személyautós kényelemnél és a menetteljesítményeknél.
Vágólapra másolva!

Le sem tagadhatná, hogy a Hummer H1-est idézi meg a Bureko 6x6 nevű pickup. A Csehországban működő Burekone S.R.O. új modellje nem csupán a formájával eleveníti fel a legendás amerikai terepjárót, hanem terepjáró-képességével is, amit főképp 6x6-os hajtásképletének köszönhet. Ez az összkerékhajtás hasonló a pár éve nagy szenzációt keltő Mercedes-AMG G63 6x6 rendszeréhez.

Forrás: Burekone S.R.O.

A cseh autó formája nem épp elegáns, és láthatóan a légellenállással is keveset törődtek a formatervezők, de az biztos, hogy ahol megjelenik az utakon, ott tisztelettel bánik majd vele a többi közlekedő.

Forrás: Burekone S.R.O.

A nem mindennapi járművet a Land Rover Discovery-ből származó V6-os dízel mozgatja 256 lóerővel és 600 Nm-es nyomatékkal. A 6x6-os hajtás is az angol terepjáróból származik, illetve a Kahn tuningcég által épített Flying Huntsmann változatából.

A Bureko 6x6 5,15 méteres hosszával, 2,17 méteres szélességével és 2 méteres magasságával szó szerint

kilóg a városi forgalomból,

parkolóházba nem is érdemes behajtani vele. Az üresen 2,9 tonnás járművet mindössze 350 kilóval lehet terhelni, ezért a platóra csak könnyű tárgyakat érdemes tenni, különben az utasokat otthon kell hagyni.

Forrás: Burekone S.R.O.

A végsebesség 155 km/h, a Bureko szerint az átlagfogyasztás 10 liter alatti, amit kissé nehéz elhinni. A 141 ezer eurós (kb. 44,5 millió forint) ára elsőre magasnak tűnhet, de ez körülbelül a fele a Kahn Flying Huntsmann, és a harmada a Mercedes-AMG G63 6x6 árának.