Nézzen szét velünk a sztárfocisták garázsaiban!

Vágólapra másolva!
Óriási autógyűjteményük van a kontinenstorna sztárjainak: a Bentley Continentalok és a különböző AMG Mercedesek szinte említésre sem méltóak, sőt, a Ferrarik, Porschék sem számítanak ritkának. A magyar csapatban a sokszor balesetező Dzsudzsák Balázs nemcsak saját, hanem autóparkja értékével is kimagaslik a többiek közül. Belestünk 10 Eb-sztár garázsába.
Vágólapra másolva!

1. Kevin De Bruyne

Forrás: Twitter

A Manchester City belga támadója az idei szezon elején szerződött a Premier League-be, és első fizetéséből rögtön vásárolt is magának egy igazi focistaautót. De Bruyne végül is szerényen választott, mert megelégedett az 571 lóerős, extrák nélkül 47 millió forintba kerülő Mercedes-AMG G 63 terepjáróval, holott választhatta volna a 630 lóerős, V12-es biturbó motorral hajtott G 65-öt is, ami majdnem kétszer annyiba kerül.

2. Mesut Özil

Forrás: Mercedes-Benz

Az Arsenal német játékosa közvetlenül az Európa-bajnokság előtt kapta meg új szolgálati autóját a Mercedes-Benztől, egy extrák nélkül is 54 millió forint értékű, 585 lóerős S 63 Coupét. A luxuskocsi kulcsait Maximilian Götz, a Mercedes DTM versenyzője adta át Özilnek, miután mutatott neki pár vezetéstechnikai fogást. Özilt korábban egy fekete Ferrari 458-assal lehetett látni.

3. Wayne Rooney

Forrás: Instagram

A Manchester United és az angol válogatott támadója korábban a Bentley-ket és az Aston Martinokat kedvelte, legújabb kedvence azonban egy olyan hibrid, ami akár károsanyag-kibocsátás nélkül, tisztán elektromosan is képes haladni. Persze nem egy konnektoros Priust vett magának a kopaszodó sztár, hanem egy 41 millió forintos BMW i8-ast.

4. Gareth Bale

Forrás: Twitter

A világ legdrágább játékosa, a walesi válogatott és a Real Madrid sztárja tavalyig előszeretettel pózolt lapos, erős és drága szupersportautókban, mivel tagja volt egy brit autós klubnak, amely előzetes egyeztetés után szinte bármilyen szupersportkocsit odaszállított a repülőtérre, amikor Bale visszatért a magángépével Nagy-Britanniába.

A 30 ezer fontos (12 millió forint) éves tagdíj nem vágta földhöz a focistát, mert Madridban egy napi fizetése is több ennél. Bale azonban felmondta a klubtagságot, amikor rájött, hogy a Lamborghinik vezetése során olyan testhelyzetbe kényszerül, ami mikroszakadásokat okoz a combhajlító izmában. Korábban több mérkőzést kénytelen volt emiatt kihagyni.

5. Nani

Forrás: Twitter

A portugál szélső jó ízléssel választott magának autót: egy Lamborghini Gallardót vezet, de nem egy „unalmas”, összkerékhajtású változatot, hanem a 2009 végén bevezetett hátsókerék-hajtású LP 550-2-t, amelyet a Lamborghini négy évtizedet szolgáló legendás gyári tesztpilótája, Valentino Balboni ízlése alapján fejlesztettek ki. Az új korában 57 millió forintba kerülő szupersportkocsi Győrben gyártott, 5,2 literes, V10-es motorja 550 lóerős, és 3,9 másodperc alatt gyorsítja fel 100 km/h-ra a Gallardót.

6. Jérome Boateng

Forrás: Instagram

A Bayern München és a Nationalelf játékosának nem ilyen kifinomult az ízlése az autók terén. Többek között van egy olyan autója, aminek szinte egy sztárfocista sem tud ellenállni: a vászontetős Bentley Continental GTC. Talán azért hímeztette bele a monogramját a fejtámlák bőrkárpitjába, hogy egy edzés után megtalálja a sajátját az Allianz Arena parkolójában.

Boateng legújabb szerzeménye ugyanaz, mint Kevin de Bruyne-é: egy Mercedes AMG G 63. A német focista a világ legjobb terepjáróját (amely aszfalton azért nem az igazi) olyan tuningcsomaggal vásárolta meg, amivel épített úton kívül használhatatlan lett, ugyanis leültették, peres gumikat és hatalmas felniket kapott. A legkínosabb mégis az, hogy a hűtőmaszkon a Mercedes-csillagot a saját monogramjára cserélte Boateng.

7. Robert Lewandowski

Forrás: Tomasz Radzik

A lengyel válogatott és a Bayern München sztárja legszívesebben a 740 lóerős Ferrari F12 Berlinettával megy edzésre, de ha hosszabb utakra kényszerül, akkor a kényelmesebb és halkabb Mercedes CL 63 AMG-t választja. Van egy Lamborghini Gallardója is, de ezt – lehet, hogy Bale tanácsára – már nem nagyon indítja be. Jó ízléssel vett autót a feleségének is, mivel a sportfutóműves, pörgős V8-as szívómotorral szerelt GTS a legjobb változat, amit a sokszínű Porsche Cayenne-kínálatból választhatott.

8. Paul Pogba

A francia játékos kevés fantáziával rendelkezik, ha autóválasztásról van szó. A focisták Suzuki Swiftjét, egy Bentley Continental GTC-t vett, amit annak rendje és módja szerint le is fóliáztatta matt feketére. Van még egy szintén matt, mogyorószínű Mercedes AMG A45-öse is, ami a leggyorsabb kis hot hatch a piacon.

9. Zlatan Ibrahimovic

Forrás: Twitter

A szerénytelenségéről ismert svéd sztár mostanában Volvo-reklámokban tűnik fel, a legutóbbiban – amelynek a zenéjét Hans Zimmer szerezte – még az élettörténetét is elmondja, miközben az új V90-est nézi elégedetten.

Persze az európai foci leghíresebb fenegyereke nem hajt mindig békés Volvókat, van a garázsában egy fekete Porsche 918 Spyder is, ami a német gyártó valaha volt legdrágább és leggyorsabb autója. Mindössze 918 példány készült a 887 lóerős hibrid kocsiból, az ára 240 millió forint volt. Ibra korábban is szerette az extrém szupersportkocsikat, többek között volt Ferrari Enzója is.

10. Cristiano Ronaldo

Forrás: Instagram

A világ legjobban kereső focistája él-hal az erős autókért, amit az instagramos képei is bizonyítanak, mivel egyiken sem látható 500 lóerőnél gyengébb kocsival. A következő autókkal pózol: Pagani Huayra, Mercedes AMG S 63 kupé, Porsche 911 Turbo S, Rolls-Royce Ghost, Lamborghini Aventador LP700-4, Range Rover Sport, McLaren MP4-12C, Audi R8 Spyder és S8, Ferrari 599 GTB Fiorano.

A 400 millió forintba kerülő Pagani Huayra az egyik leggyorsabb és legdrágább autó Ronaldo garázsában Forrás: Instagram

A heti bő 100 millió forintos fizetésből telik az úri hobbira, és talán még benzinre is marad valamennyi.

+1: Dzsudzsák Balázs

Dzsudzsák az M3-as autópálya Gyöngyös és Hatvan közötti szakaszán törte össze 2013-ban a 100 millió forintot érő Lamborghini Aventadort Forrás: MTI/Lakatos Péter

A bal lábas magyar szélső közismerten vonzódik az erős autókhoz, de a balesetei számából az derül ki, hogy a labdarúgás jobban megy neki, mint a vezetés. 2006-ban egy új Suzuki Swiftet tört totálkárosra, 2012-ben Porsche Panamera GTS-ével hátulról belerohant egy másik autóba, 2013-ban pedig bérelt fekete Lamborghini Aventadorját törte össze az M3-as autópályán.

2015 májusában Dzsudzsák Balázs dugót okozott a Lánchídon, mert kifogyott az autójából az üzemanyag Forrás: hvg.hu

Bekerült az újságokba akkor is, amikor 2015 tavaszán megbénította a Lánchíd forgalmát azzal, hogy Porsche Cayenne-jéből kifogyott a benzin. Korábban a sztárfocisták népautóját, egy Bentley Continentalt is a magáénak mondhatott, de volt 7-es BMW-je és Mercedes E-osztály kupéja is. Telkiben arra is sokan emlékeznek, amikor az M6-os BMW-jével gyorsulgatott az edzőközpont előtti egyenesben.